Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 14:08
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Více než třetina lidí by už nikdy nešla na Instagram či Facebook, kdyby měla zaručené doživotní soukromí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Více než 56 % dotazovaných si myslí, že uchovávání informací na internetu je nemožné.

Skandály Facebooku spojené s poskytováním osobních informací o svých uživatelích mnoho lidí probudily ze snu. Fráze „dávám souhlas k odesílání informací za účelem zkvalitnění našich služeb“ dává najednou nový rozměr. Technologičtí giganti o nás sbírají vše, co se jen dá a lidem to očividně vadí. Až 38 % dotázaných by se totiž vzdalo svých účtů na sociálních sítích, pokud by to znamenalo, že jejich údaje zůstanou soukromými po zbytek jejich života, ukázala analýza společnosti Kaspersky.

Výzkum ukázal, že jeden z pěti dotazovaných by byl ochoten zcela se rozloučit s telefonem, pokud by jeho informace zůstaly soukromé až do konce jeho života. Ukázalo se také, že 41 % spotřebitelů se obává spíše o své digitální soukromí než o to běžné „offline“ soukromí. Více než 56 % dotazovaných si myslí, že uchovávání informací na internetu je nemožné. Každý čtvrtý si zakrývá svou web kameru a třetina spotřebitelů nemá zaheslovaná všechna svá zařízení (38 %).

Doporučeno
Facebook nechal zneužít osobní data milionů lidí. Existuje způsob, jak na sociální síti ochránit ta svá? Facebook nechal zneužít osobní data milionů lidí. Existuje způsob, jak na sociální síti ochránit ta svá? 31. března 2018 0:25

Ochrana soukromí je v 21. století velmi citlivé téma. Proto je nejlepší dávat si pozor, kde, koho či jako vyfotíš. Důkazem může být i nedávná krádež fotek na Slovensku, kde hacker ukradl a zavěsil na internet choulostivé fotky mnoha dívek.

Vyše jedna tretina ľudí by už nikdy nešli na Instagram či Facebook, ak by mali zaručené doživotné súkromie
Vyše jedna tretina ľudí by už nikdy nešli na Instagram či Facebook, ak by mali zaručené doživotné súkromie Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse