Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. července 2019 18:59
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Potitulková scéna ve filmu Spider-Man: Daleko od domova obsahuje nejlepší cameo v historii MCU

Potitulková scéna ve filmu Spider-Man: Daleko od domova obsahuje nejlepší cameo v historii MCU
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zůstaňte po titulcích sedět v kině!

V článku se nacházejí spoilery!

Spider-Man: Far From Home je už v kinech, a tak pochopitelně lidé začínají nahlas mluvit o všem, co se ve filmu stalo. My tak učiníme také, ale počkáme ještě na víkendové diváky a větší článek Svět z Marvelu si přineseme asi v pondělí. Již dnes se však můžeme bavit o první potitulkové scéně. V ní vidíme Spideyho a Zendayu, jak ukončují svůj krátký výlet mezi newyorskými mrakodrapy.

Těsně předtím, než Spidey „odletí“ dál, upoutá ho zpráva od Dailybugle.net. A tady se zčistajasna ukazuje J. K. Simmons jako J. Jonah Jameson, jeden z největších „nepřátel“ Spider-Mana. Simmons se ukázal na premiéře filmu, nikoho však nenapadlo, že jeho účast by byla reálná. Jak se však ukazuje, tolik opěvované cameo v potitulkové scéně je skutečně geniální. Simmons se vrací v jedné ze svých nejlegendárnějších rolí.

Potitulková scéna v Spider-Man: Ďaleko od domova obsahuje najlepšie cameo v celej histórii MCU
Potitulková scéna v Spider-Man: Ďaleko od domova obsahuje najlepšie cameo v celej histórii MCU Zdroj: Sony Columbia Pictures

Zdá se, že v budoucích Spideyho sólovkách si ho užijeme až až, i když jsou tu i jistá negativa. Na dynamiku Parker-Jameson můžeme zapomenout. Na hulákání o fotkách Spider-Mana také. Peter ještě nějak může vyvrátit, že je Spider-Manem, velmi se s ním ale už asociovat nemůže, protože bude pod drobnohledem. My si potitulkové scény hlouběji probereme v samostatném článku Střípky z Marvelu, který budeme věnovat Spideymu, jelikož dnes se chceme zaměřit výhradně na cameo.

To by mohl překonat snad už jen Hugh Jackman jako Wolverine. Jameson v podání Simmonse je dnes již legendární a já osobně si nedokážu představit člověka, kterého by toto nepotěšilo. Kevin Feige a Marvel Studios, to je prostě záruka úspěchu, kvality, zábavy a splněných fanouškovských snů. A i když Jameson zřejmě nedostane tolik prostoru jako v Raimiho trilogii (možná něco na styl Spider-Mana na PS4), z jeho přítomnosti v MCU se nesmírně radujeme.
 
Nový Spidey aktuálně brázdí kina a my ti můžeme říci, že se skutečně vyplatí vidět. Naši recenzi si můžeš přečíst zde. Užiješ si skvělého Mysteria, úžasné akční scény, srdcervoucí odkazy na Iron Mana, úžasnou Zendayu a vynikající potitulkové scény.

Domů
Sdílet
Diskuse