Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2019 19:52
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Pamploně se utíkalo před býky, přes 50 lidí se zranilo. Zvířata později zabijí matadoři, následně putují na talíř

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Každoroční tradiční slavnosti sv. Fermína odstartovaly v sobotu, dnes byl na programu první běh uličkami města. Neobešel se bez zranění.

Tří běžce nabral býk přímo na rohy a dalších více než 50 lidí se zranilo. Taková je statistika prvního běhu s býky ulicemi města Pamplona na severu Španělsku, informuje The Telegraph.

Každý rok se během běhu zraní desítky lidí, od roku 1911 si běh vyžádal 15 obětí na životech. Naposledy zemřel 27letý Španěl v roce 2009. Tradice se stala celosvětově známou díky americkému spisovateli Ernestu Hemingwayovi, psal o ní v románu z roku 1926 I slunce vychází.

 

Býkem trvalo dvě minuty a 41 sekund, než se dostali do „cíle“, což byla býčí aréna. Dnes se odehrál první z osmi běhů v rámci tohoto netradičního „svátku“, které trvají do 14. července. O půl sedmé začnou býčí zápasy. Po nich jsou zvířata zabíjena matadory. Každý býk zabitý během slavnosti je během hodiny na masném stole, následně maso putuje na talíř. Odhaduje se, že město během slavnosti sv. Fermína navštíví přibližně milion turistů.

Doporučeno
Nejprve býkovi utřel krev a slzy, pak ho zabil. Matador svým činem pobouřil veřejnost Nejprve býkovi utřel krev a slzy, pak ho zabil. Matador svým činem pobouřil veřejnost 14. května 2019 15:33

Slavnosti se nelíbí aktivistům, kteří je považují za barbarské a každý rok protestují. V minulosti se například potřeli krví, letos na náměstí polonazí drželi transparenty s nápisem Bulls Killed in Pamplona.

V Pamplone ľudia utekali pred býkmi, vyše 50 ľudí sa zranilo. Býkov neskôr zabijú matadori, následne putujú na tanier
V Pamplone ľudia utekali pred býkmi, vyše 50 ľudí sa zranilo. Býkov neskôr zabijú matadori, následne putujú na tanier Zdroj: Alvaro Barrientos/TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse