Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 9:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách

HUDBA
Uložit Uložené

Rapový svět je svědkem zatím snad nejbizarnějšího zadržení. ASAP Rocky je prý příliš nebezpečný na to, aby ho propustili.

Pokud se nic vážného nestane, ASAP Rocky si ve švédském vězení posedí až do konce července a ve hře je stále možnost, že se prokurátorovi podaří prodloužit mu pobyt za mřížemi v Kronobergu až do konce srpna, kdy je naplánováno hlavní líčení. Raperův právník se totiž nechal slyšet, že podle tamní policie je Rocky příliš nebezpečný na to, aby ho mohli vyšetřovat na svobodě.

Podle dostupných informací mu hrozí za útok s přitěžujícími okolnostmi až šest let, další informace týkající se případu zatím neexistují. Zahraniční média včetně HNHH zveřejnila, že ASAP Rocky je údajně zadržován v zařízení v nehumánních podmínkách.

Dokonce uvedla, že raper dostává jen jedno jablko denně a vodu, která není pitná. Dohady však už vyvrátil ředitel věznice. Tvrdí, že každý vězeň má stejné podmínky, 3 jídla denně a postel s matrací.

Doporučeno
Pro ASAP Rockyho může mít uvěznění fatální důsledky, možná i konec kariéry, tvrdí jeho právník. Soud odvolání odmítl Pro ASAP Rockyho může mít uvěznění fatální důsledky, možná i konec kariéry, tvrdí jeho právník. Soud odvolání odmítl 9. července 2019 9:40

O negativních zážitcích se švédskou policií píše i další populární raper Sheck Wes. Údajně se k němu a jeho přátelům chovali velmi agresivně. 

Členové ASAP Mob už rozjeli i oficiální petici na stránce change.org, kterou dosud podepsalo zhruba 500 tisíc lidí.

Veřejnost i Flackovi kolegové ze scény jsou přesvědčeni, že jednání švédské policie je nepřiměřené, zvláště, když existují záznamy přímo na Instagramu, kde je vidět, jak dva muži rapera i jeho ochranku provokují.

Doporučeno
ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří 5. července 2019 10:10

Byli opakovaně upozorněni, že nikdo nechce problémy a konflikty, přesto pokračovali v drzém chování. Muži, které ASAP Rocky popsal jako „závislé na drogách, kteří nejsou jeho fanoušci“, původně konflikt začali tím, že udeřil ochranku do obličeje sluchátky a následný zásah samotného rapera viditelný i na videozáznamu přišel až poté.

Justin Bieber, Nicki Minaj Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach
Justin Bieber, Nicki Minaj Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Zdroj: www.change.org

Petici podporují a sdílejí i známé osobnosti včetně těch nejpopulárnějších. Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone, G Eazy, Juicy J a desítky dalších již vyjádřily svou podporu pro ASAP Rockyho a všichni šíří hashtag #FreeRocky.

Tyler, the Creator a Schoolboy Q už dokonce prozradili i to, že ve Švédsku už nikdy koncertovat nebudou, neboť považují chování policie za absolutně neadekvátní. Nám zbývá jen čekat, co nakonec přinese samotné vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse