Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2019 14:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Kluk se sprchoval s čočkami, teď je slepý na jedno oko. Dovnitř se mu dostal parazit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Před sprchováním se doporučuje čočky vyjmout, ale Nick Humphreys to nerespektoval.

Před každým větším kontaktem s vodou, ať už jde o koupání nebo třeba plavání v moři, se doporučuje čočky vyjmout. Nick Humphreys však tato doporučení nerespektoval a pravidelně se sprchoval s kontaktními čočkami. Nyní už vidí jen na jedno oko, píše britský deník Mirror.

Mladý fotbalista si opatřil čočky právě kvůli lepším sportovním výsledkům (a také nespokojenosti s jeho vzezřením v brýlích), ale když se jednou po tréninku sprchoval s čočkami, do jeho očí se dostal parazit jménem Acanthamoeba. Za posledních 18 měsíců již absolvoval dvě operace a nyní ho čeká transplantace rohovky.

Během sprchování s kontaktními čočkami zřejmě došlo k malému řezu na očích, čehož využil právě zmíněný parazit. Určitou dobu s ním Nick a oční lékaři bojovali pomocí dezinfekčních kapek, nakonec však z ničeho nic přišel o zrak během řízení a je zázrak, že nedošlo k dopravní nehodě.

Používat kontaktní čočky při větším kontaktu s vodou tak rozhodně nedoporučujeme. Není to hygienické a navíc může dojít i k mikroskopickým poraněním oka, která mohou mít mimořádně vážné následky.

Chalan sa sprchoval so šošovkami, teraz je slepý na jedno oko. Dnu sa mu dostal parazit
Chalan sa sprchoval so šošovkami, teraz je slepý na jedno oko. Dnu sa mu dostal parazit
Domů
Sdílet
Diskuse