Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2019 11:35
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Roční Chloe zemřela po 50metrovém pádu z lodi. Ve stěně chyběla skleněná výplň

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na vině může být přepravní firma, vyšetřování ale stále probíhá.

Výletní loď Freedom of the Seas se nedávno stala místem, kde se odehrála smrtelná tragédie. Podle původních informací se roční holčička jménem Chloe Wiegand svému dědečkovi vysmýkla z rukou poté, co zakopl, a vypadla asi z 50metrové výšky 11. patra lodi přímo na betonové molo.

BBC ale uvádí vyjádření advokáta Michaela Winklemana, podle kterého bylo všechno jinak. Holčička měla totiž propadnout přes volný prostor, kde se nenacházelo ochranné sklo. V době neštěstí byla loď zakotvena v přístavu v Portoriku.

Vyjádření starosty města South Bend, kde otec Chloe pracuje jako policista

Při vyšetřování úmrtí policie využije nejen svědky včetně dědečka, matky a ostatních příbuzných, ale i záznamy z bezpečnostních kamer. Advokát se před médii mezitím vyjádřil, že na vině by měla být přepravní firma Royal Carribean, která jedno místo ve stěně nezaplnila sklem. Právě přes chybějící výplň měla vypadnout roční Chloe.

Rodinný advokát však zatím nepotvrdil, že by měli příbuzní děvčátka v plánu podat žalobu. Zdůraznil ale, že na místě absentovala upozornění o chybějícím okně. „Její dědeček si myslel, že se na místě nachází sklo jako všude jinde, ale nebylo tam, a během okamžiku se Chloe propadla,“ řekl pro BBC právník rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse