Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2019 20:21
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Muž spadl z Niagarských vodopádů a přežil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Niagarské vodopády se ročně postarají o smrt přibližně 25 lidí.

Policie v kanadském Ontariu byla svědkem netradičního zásahu, kdy musela pomáhat muži, který přežil pád z vodopádu s názvem Podkova (Horseshoe Falls), který je podle World Waterfall Database největším z Niagarských vodopádů.

CBC upřesňuje, že muž, který 57 metrů dlouhý pád jako zázrakem přežil, měl nejprve přelézt zeď a spadnout do řeky, která ho vtáhla přes vodopád. Zraněný muž následně vyplul z řeky na souš, kde na kamenech čekal na záchranu. Policie se s ohledem na soukromí zraněného rozhodla pro média neuvést jeho jméno.

Dopadající proud má při pádu podle oficiální stránky Niagarských vodopádů dosahovat maximální rychlost 40 kilometrů za hodinu. The Buffalo News informovaly, že nejmenovaný pán je od roku 1960 pátou osobou, která bez jakékoliv ochrany přežila pád přes Niagarské vodopády. The Buffalo News dále píše, že tímto způsobem ročně zemře přibližně 25 lidí. Zachráněný muž pravděpodobně přežil zejména díky vysoké hladině vody v řece.

Domů
Sdílet
Diskuse