Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2019 11:29
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

V prequelu Game of Thrones uvidíme Starky, zlovlky i White Walkers

V prequelu Game of Thrones uvidíme Starky, zlovlky i White Walkers
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Autor knižní předlohy George R. R. Martin se rozpovídal o novém seriálu ze světa Westerosu.

I když od finále seriálu Game of Thrones uběhly již téměř dva dlouhé měsíce, fanoušci tohoto světa rozhodně nemusí smutnit. Natáčení prequelu je totiž momentálně v plném proudu a spisovatel George R. R. Martin, který se podílí i na scénáři, prozradil v rozhovoru pro magazín Entertainment Weekly několik detailů.

Rod Starků tam určitě bude. Kromě nich i White Walkers, resp. The Others, jak zní jejich název v mých knihách, ale uvidíme například i zlovlky či mamuty,“ uvedl George R. R. Martin. Samotný příběh seriálového prequelu by měl navíc odehrávat přibližně 5 000 let před událostmi v Game of Thrones. Takže zatímco Starkové již existovali, rod Lannisterů ještě ne. Jaký by tedy mohl být svět nového seriálu?

„V období dobývání Westerosu Aegonem existovalo sedm království. Když se však vrátíme v čase zpět, bylo království devět, ještě předtím dvanáct, no a takto se nakonec dostaneme do doby, v níž byla stovka malých království. A o takové éře zde mluvíme,“ uvedl slavný spisovatel. Zdá se tedy, že svět Westeros bude značně odlišný a také poměrně neuspořádaný.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35
GOT
GOT Zdroj: HBO

Pilotní epizodu režíruje S. J. Clarkson (The Defenders, Jessica Jones), která vychází ze scénáře od Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman) a výše zmíněného Martina. Prequel v současnosti nemá oficiální název, ale povídá se, že by mohlo jít o The Longest Night/The Long Night/Bloodmoon. Více se však pravděpodobně dozvíme už příští víkend na Comic-Conu v San Diegu. Pro další informace klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse