Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 7:39
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Bratislava se probudila po surových pouličních bitkách. Policie prý zasahovala po asi 10 minutách

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Historické centrum Bratislavy zažilo v noci bitku fotbalových chuligánů, do níž se zapojilo skoro 100 lidí.

Včera, krátce po půl desáté večer, se v historickém centru Bratislavy strhla bitka fotbalových hooligans týmů Cracovia Krakow a Ajaxu Amsterdam proti fanouškům bulharského Levski Sofia.

Doporučeno
V centru Bratislavy se strhla hromadná bitka. Video zachycuje létající židle, stoly i pěsti V centru Bratislavy se strhla hromadná bitka. Video zachycuje létající židle, stoly i pěsti 10. července 2019 21:52

Web hooligans.cz už předčasně informoval o slovech nebezpečných fanoušků Sofie, kteří vyslali jasný vzkaz: „Na Slovensko nepřijedeme v míru! bude to den plný zábavy!“ Svědci na Ventúrské ulici říkají, že mnozí z chuligánů popíjeli v barech celý den. Bitva se strhla po náhlém příchodu desítek mužů v černých tričkách, kteří najednou začali po sobě házet židle a stoly a ničit terasy.

Ze záběrů z mobilních telefonů kolemjdoucích je vidět, že házeli i pyrotechniku a jeden ze svědků mluví také o použití zápalné láhve. „Policisté podle něj zasahovali přibližně 10 minut poté, co výtržnosti začaly,“ píše Denník N na základě výpovědí majitele podniků. Ti prozrazují i to, že škody nadělali nejen hooligans, ale také zákazníci, kteří v strachu utekli bez zaplacení.

Ulice Starého města byly uzavřeny i několik hodin po bitce. Na místech v okolí uzavřených ulic hlídkovali policisté a nedaleko Michalské brány, v historickém centru města, bylo mnoho zvědavců, kteří se přišli podívat na základě videí, které předtím viděli na internetu. Původní svědci sedící na terasách v čase bitky dávno z centra města uprchli a zbyly jen desítky přihlížejících.

Na místě byl i náš redaktor, který se při získávání dalších informací setkal s agresivitou Slováků. Parta mužů s holými hlavami na něj vykřikovala ve snaze zastrašit ho.

Podle našich informací policisté zasahovali nejen v historickém centru města, ale i na uzavřené Kapucínské ulici, kde zadrželi a kontrolovali identitu desítek výtržníků. Ti byli hluční a křičeli i během toho, jak klečeli.

Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach
Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: TASR - Adel Ghannam

Na místě bylo přibližně 15 policejních aut a podle slov policistů přesně nevěděli, o co jde, byli jen přivolaní k výtržnictví. Po legitimováni zadržených je policisté nakládali do aut a odváželi. Podle prvních informací, které policie zveřejnila na Facebooku, ještě v noci zadrželi více než 80 rváčů.

„Ze včerejší potyčky k nám bylo přivezeno 8 osob, všichni cizí národnosti. Tyto osoby měly převážně povrchová poranění hlavy, končetin a řezné rány. Pacienti byli ošetřeni a následně propuštěni, žádný z nich nebyl hospitalizován,“ potvrdila pro Refresher mluvčí UNB Mgr. Eva Kliská.

Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach
Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: TASR - Adel Ghannam

Aktéři včerejší bitky se před policií schovávali i v místních barech, ta je však bez problémů našla a zadržela. 

„Velká úcta těmto lidem – úklidová četa je připravena na to, abyste za pár hodin mohli mít čisté město,“ napsal na náš Facebook čtenář Peter Reefe Kovac. 
Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách v uliciach. Polícia vraj zasahovala po približne 10 minútach
Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách v uliciach. Polícia vraj zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: Peter Reefe Kovac
Domů
Sdílet
Diskuse