Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 10:21
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Slovenský MMA šampion Tomáš Deák jde do boje o další titul! V Oktagonu se mu postaví Macek

SPORT
Uložit Uložené

Výzva byla přijata. Tomáš Deák se postaví proti Filipu Mackovi, a to už za pár měsíců.

Zimný stadion Ondřeje Nepelu už za pár měsíců zažije velkolepou podívanou. Domácí organizace smíšených bojovných umění Oktagon MMA se totiž vrací do největší slovenské arény a s sebou přiveze řadu atraktivních duelů. A jedním z nich bude i bitva, o které se již dlouhou dobu spekulovalo – Tomáš Deák vs. Filip Macek. Před krátkou chvílí to v tiskové zprávě potvrdila samotná organizace.

Český bojovník Filip Macek v minulosti Deáka, úřadujícího šampiona ruské organizace Fight Nights Global, k vzájemnému zápasu opakovaně vyzýval, nicméně slovenský bojovník až doteď odmítal. Nyní už však zřejmě jeho pohár trpělivosti přetekl a výzvu přijal. Borci se před zraky diváků navíc poperou o historicky první pás bantamové divize Oktagonu.

„Macek si svou šanci odpracoval a je dobře, že mu ji Deák nakonec dává. Přesně v tuhle chvíli má tento zápas smysl pro oba dva a diváci se můžou těšit na neuvěřitelné, titulové česko-slovenské derby!“ okomentoval nově vzniklý zápas promotér Ondřej Novotný.

Filip Macek má momentálně 5 výher v řadě, přičemž pokaždé soupeře ukončil submisí v prvních kolech. Pro Deáka bude tedy jistě nebezpečným soupeřem. I on má v tuto chvíli rovných 5 výher za sebou, z nichž tu poslední si připsal právě loni na půdě Oktagonu. Letos se Deák připravoval na obhajobu titulu v Rusku, z přípravy jej však vyřadil přelomený loket. 

„Znamená to pro mě určitě hodně. Navíc se vracím po pauze kvůli zranění. Chci se vrátit do zápasového tempa a hlavně vítězného tempa. Filip je dobrý bojovník. Proč právě on? Už delší dobu mě vyzývá, chce si se mnou poměřit síly a má taky pěknou šňůru vítězství, takže je to hlavní adept na titulový zápas. A kde jinde titulový zápas než doma v Bratislavě! Ale pozor, činy jsou víc než řeči,“ reaguje na zápas Tomáš Deák.

Akce Oktagon 14 proběhne 14. září (september) v Bratislavě na zmiňovaném Zimním stadionu Ondřeje Nepelu a kromě zápasu Deák vs. Macek se sportovní fanoušci mohou těšit i na zápas Piráta Krištofiče s Robo Pukačem nebo na návrat Miloše „Melouna“ Petráška. „No a jedním z hřebů večera bude pochopitelně návrat do klece legendy a jednoho ze zakladatelů slovenského MMA – Ilji Škondriče,“ dodává organizace.

Jak je tedy vidět, máme se rozhodně nač těšit. 

Domů
Sdílet
Diskuse