Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 15:09
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Vzniká nová sociální síť od Googlu, která nechce, abys na mobilu trávil většinu svého času

TECH
Uložit Uložené

Internetový gigant chce lidi spojit ještě více, a proto už testuje svůj další produkt. A může být poměrně úspěšný.

Několik měsíců dozadu vypnul Google svůj nepovedený Google+. Uplynul určitý čas a technologický svět je informován o další chystající se novince z dílny internetového giganta. Area 120, která je místem, kde Google zkouší své jednotlivé produkty, aktuálně testuje nový pokus o sociální síť, informuje portál Gizmodo.

Má název Shoelace, což je v českém překladu Tkanička. V současnosti se na ní intenzivně pracuje a dostupná je jen v New Yorku. Pojďme si však shrnout, jaké informace jsou zatím dostupné. Jejím úkolem by mělo být přimět uživatele trávit co nejméně času na sociální síti. Řekneš si, co je to za paradox, nicméně Shoelace bude jinou platformou, než jaké znáš.

Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času
Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času Zdroj: shoelace.nyc

Důležitou roli získají tzv. Loops. Jako uživatel si ve svém profilu budeš moci nastavit své zájmy a preference (máš rád turistiku, psy, sport, fotografování). Ty zveřejníš na svůj profil a udělají tak i další lidé z tvého okolí. Následně se můžete přidat do společné aktivity a vytvořit zmíněný Loop. Ten můžeš kdekoliv i sdílet prostřednictvím hyperlinku. Zapojit se můžete ať už jako dvojice, nebo větší skupina.

Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času
Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času Zdroj: shoelace.nyc

Samozřejmě bys neměl dostávat návrhy na akce z druhého konce světa. Důležitým elementem nové sociální sítě je právě její zaměření na blízké okolí uživatele.

A kdy ji budeme mít i u nás? V současnosti to asi ještě nikdo neví. Aktuálně se testuje v New Yorku, později se rozšíří i do jiných států USA. Než se dostane do našeho regionu, bude to ještě trvat. Potřebovat však budeš Android v.8.0 nebo v.11.0 a výše.

Domů
Sdílet
Diskuse