Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 8:41
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Volkswagen omylem vyplatil zaměstnancům vyšší odměny. Nyní je chce zpět

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Chybné vyplacení odměn v největší automobilce na Slovensku překvapilo nejednoho zaměstnance.

Největší automobilka na Slovensku Volkswagen, která je zároveň jedním z největších zaměstnavatelů, se dopustila „menšího“ omylu, když při vyplácení odměn za minulý rok chybně přilepšila některým zaměstnancům i o stovky eur.

Po mnoha bývalých pracovnících, kteří si v květnu ve výplatní pásce našli vyšší odměnu, než na jakou měli nárok, nyní společnost žádá vrácení dané částky. Na případ poukázal Nový Čas, kterému poslal tip jeden z někdejších zaměstnanců slovenské divize německé automobilky.

Slovenský Volkswagen omylom vyplatil zamestnancom o stovky eur vyššie odmeny. Teraz ich chce naspäť
Slovenský Volkswagen omylom vyplatil zamestnancom o stovky eur vyššie odmeny. Teraz ich chce naspäť Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

„Přišel mi dopis od Volkswagenu, abych jim vrátil část odměny, i když tam už nepracuji,“ vyjádřil se pro deník znepokojený čtenář. Slovenský Volkswagen si omyl uvědomuje a za celé nedopatření se omlouvá. Údajně mělo jít o softwarovou chybu.

Vzniklá problémová situace se samozřejmě týká i stávajících zaměstnanců, těm se však má rozdíl odečíst v následujícím roce. Údajně se jim měly vyplácet vadné prémie ve výši od 20 až do 200 eur. Celková výška však není známa.

Protože však jde o chybu ze strany společnosti, vrácení nezasloužených odměn je momentálně už jen na dobré vůli bývalých pracovníků.

Domů
Sdílet
Diskuse