Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 14:21
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Zatímco ASAP Rockymu hrozí 6 let za mřížemi, iniciátorům rvačky maximálně rok

HUDBA ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Dvojice mužů, kteří údajně roztržku začali, čelí obvinění z přepadení a obtěžování.

Když před necelými dvěma týdny zatkli policisté ve Švédsku světově populárního rapera ASAP Rockyho, asi nikdo nepředpokládal, že to může zajít do stádia zrušených koncertů a hrozby vězení. Dnes víme, že hlavnímu členovi ASAP Mob hrozí 6 let za údajný útok s přitěžujícími okolnostmi.

Doporučeno
ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří 5. července 2019 10:10

Complex aktuálně informuje o tom, že švédské soudy řeší i dva iniciátory celého konfliktu, které raper označil jako „závislé na drogách, kteří nejsou jeho fanoušci“. V tiskové zprávě prokuratury se píše i o předběžném vyšetřování údajné poškozené strany, tedy dvou mužů, které máme možnost vidět i na videích z Rockyho Instagramu.

Ti budou čelit obvinění z přepadení a obtěžování, které však není sexuálního charakteru. V tomto případě se obtěžování definuje jako fyzické útočení nebo vystavování osob rušivému kontaktu, případně jinému bezohlednému činu. Úřady dodávají, že v případě prokázání viny hrozí dvojici odnětí svobody na maximálně jeden rok.

Doporučeno
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách 11. července 2019 9:28

ASAP Rockymu se stala osudnými videa získaná portálem TMZ od kolemjdoucích, kde je vidět, jak jednoho muže nejprve svalí na zem a následně mu ještě uštědří pár zásahů. Na důkazních materiálech od samotného rapera je však vidět, že konflikt nevyvolal nikdo z jeho týmu. Právě naopak, dvojici mužů radí, aby se uklidnili, protože nikdo nechce problémy.

Situace se vyhrotila až tehdy, kdy byl Rockyho bodyguard zasažen sluchátky do obličeje. Další informace zatím k dispozici nejsou, za americkým interpretem však v současnosti stojí celý svět. Petici za propuštění podepsalo již více než půl milionu fanoušků a kolegové z hudebního průmyslu bojkotují Švédsko jako zemi, kam už nikdy nepřijedou koncertovat.

Domů
Sdílet
Diskuse