Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 16:46
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ryba z hlubin snědla žraloka na jeden hlt. Z úst jí trčel jen ocas

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žraloci zřejmě nejsou to nejnebezpečnější pod mořskou hladinou.

I v přírodě se dějí kruté a smutné scénáře a důkazem toho je i video, které na internet publikovala americká National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Většina lidí považuje žraloky za jedny z nejnebezpečnějších predátorů oceánu, ale jak ti ukáže video výše, i žraloci se mají čeho obávat.

Na nicnetušícím žralokovi si totiž pochutnala šikovná ryba z řady ostnoploutví, která na něj zezadu zaútočila a prakticky ho spolkla na jedno sousto, přičemž jí zůstala trčet z úst pouze ocasní ploutev.

Ryba to vymyslela opravdu šikovně. Hromada žraloků si totiž pochutnávala na roztrhaném mečounovi, tak se připlížila zezadu a jednoho ze žraloků si rovnou podala, přičemž ostatní se pravděpodobně rozprchli.

Celá akce se udála zhruba 450 metrů pod vodou a lidé z NOAA ji zachytili jen úplnou náhodou, když hledali potopený lodní tanker.

Doporučeno
I žraloci jsou kanibalové. Jeden svého soupeře téměř překousl na polovinu v souboji na život a na smrt I žraloci jsou kanibalové. Jeden svého soupeře téměř překousl na polovinu v souboji na život a na smrt 11. července 2019 20:08
Domů
Sdílet
Diskuse