Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2019 12:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Streamerka nahrála, jaké sexistické nadávky si často musí vyslechnout. Někteří ji i dnes posílají dělat sendviče

TECH
Uložit Uložené

Chassidy chtěla upozornit na toxické prostředí vytvářené některými hráči.

Ženy to ani dnes ve světě her nemají lehké. Často se stává, že spoluhráče či protihráče nezajímá, jaký výkon předvádí, ale spíše mají potřebu urážet jen za to, že je žena. Na tento dlouhodobý trend nyní upozornila 19letá streamerka Chassidy, která již několik let hrává Overwatch, píší BuzzFeed News.


Začínala ještě v dobách, kdy byla hra pouze v testovací beta verzi a jednou se jí podařilo vyšplhat až na 111. místo v žebříčku nejlepších hráčů na světě. Nejde proto o žádného nováčka. Přesto si v nedávné hře vyslechla hromadu nadávek od vlastních spoluhráčů, když se poprvé ozvala v herním chatu a oni zaslechli její hlas.


Chassidy se vyjádřila, že si konverzace v hrách nikdy nenahrává, ale nyní udělala výjimku. V momentě, kdy si postěžovala, začali jí spoluhráči nadávat, aby držela ústa a šla jim raději udělat sendvič. Mezitím někdo přispěl se slovy, aby vypnula hru a raději šla mopem vytřít podlahu. Na konci nemohla chybět ani rasistická nadávka.


Streamerka se jen podivila, zda se takto chlapci chovají ke každé ženě, se kterou hrají. Video pak zavěsila na svůj Twitteru, kde jí většina lidí vyjádřila podporu, avšak našli se i někteří uživatelé, kteří upozorňovali na to, že v té konkrétní hře neměla velmi příznivé skóre. Chassidy vše objasnila v komentářích a konstatovala, že i kdyby měla nejhorší skóre na světě, zaslouží si takové chování kvůli tomu, že je žena?

Domů
Sdílet
Diskuse