Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2019 9:01
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Indii učí programovat batolata. Chtějí je tak připravit na digitální svět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ještě ani neumí mluvit, ale už je učí programovat.

Technologie hýbou světem. Téměř každý z nás na denní bázi používá mobil či počítač, jsme neustále online. Společnost se přizpůsobuje novým technologickým trendům a neustále přichází něco nového, co nás dokáže ohromit. Možná i proto v Indii vznikla škola, ve které děti od útlého věku vedou k programování, informuje Quartz India.

Je těžké jednoznačně říci, jak to je v Indii, ale programování patří v Česku mezi nejžádanější práce. Pro IT firmy je extrémně těžké najít spolehlivé lidi, kteří jsou šikovní a zároveň mají zájem dlouhodobě pracovat pro společnost.

V Indii učia programovať batoľatá. Chcú ich tak pripraviť na digitálny svet
V Indii učia programovať batoľatá. Chcú ich tak pripraviť na digitálny svet Zdroj: unsplash.com

V Indii možná i proto existuje škola, ve které děti vedou k programování již od batolat. S pomocí rodičů se učí „kódovat“, přitom ještě ani nevědí mluvit. „Školy si musí uvědomit důležitost programování,“ řekl pro web Karan Bajaj, zakladatel netradiční vzdělávací platformy a dodává, že programování je dnes to, co byla v minulosti v rámci vývoje společnosti matematika.

Děti si prý díky programování rozvíjejí logické myšlení, což jim v budoucnosti plné digitálních pomůcek může pomoci prosadit se. A to nejen v oblasti IT, ale i v jiných odvětvích, kde je třeba logické uvažování.

Domů
Sdílet
Diskuse