Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. července 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Sadista s IQ 120 znásilňoval už jako 14letý, dívku pečující o nemocného otce nechal žít

Sadista s IQ 120 znásilňoval už jako 14letý, dívku pečující o nemocného otce nechal žít
Zdroj: Netflix
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Soucit s bratrem, který měl zdravotní problémy, v něm vyvolal výčitky vůči jedné z obětí.

S IQ 120 mohl Monte Ralph Rissell narozený v roce 1959 přispět do společnosti různými pozitivními způsoby, ale místo toho jí uškodil formou závažných trestných činů, a to konkrétně znásilněním a vraždou pěti žen. Po rozvodu svých rodičů se jako sedmiletý přestěhoval se svou mámou do Kalifornie, kde si našla nového muže jménem Milbert Hinder. Synovi a dalším dvěma dětem ale nevěnovala dostatek pozornosti.

Sám Monte Rissell před agenty FBI prohlásil, že kdyby vyrůstal u otce Williama L. Rissella, mohl  z něj být úplně jiný člověk. Konkrétně se domníval, že se z něj mohl stát například právník. Jeho nenávist k matce však měla na mladého Monteho výsostně negativní účinky. Jaký člověk by z něj vyrostl, kdyby nežil u matky, se však můžeme jen domnívat. Svého otce už totiž po rozvodu nikdy více neviděl.

Doporučeno
Nekrofil s fetišem na ženskou obuv vraždil oběti v garáži, zatímco jeho manželka a děti večeřely Nekrofil s fetišem na ženskou obuv vraždil oběti v garáži, zatímco jeho manželka a děti večeřely 8. července 2019 20:37

Dětství plné násilí z něj udělalo chladnokrevného vraha

Monte se v mládí seznámil se světem drog a kromě toho se už jako devítiletý vyžíval ve sprejování obscénních graffiti na školní stěny. Když vzduchovou puškou trefil svého bratrance, jeho nevlastní otec, bývalý voják, reagoval nezkrotnou agresí a Monteho zbil.

Vzduchovku mu daroval právě jeho nevlastní otec a při návalu zlosti s ní Monteho údajně udeřil tak silně, že se o jeho tělo zlomila. V tomto bodě je třeba podotknout, že si velké množství násilníků v minulosti zažívalo fyzické týrání. O tom ví své i 43letý dvojnásobný vrah Marián Šturdík, jehož dětství nebylo zrovna růžové.

„Vyrůstal jsem v rodině, kde panovalo násilí. Už tam se mé nitro začalo bránit proti fyzickým útokům, které byly páchané na mně a mé sestře. Obrnil jsem se křivdou a jsem člověk, který nenávidí křivdu. A tak jsem se snažil bojovat proti křivdě, která se stala mně a mé bývalé manželce. A stala se z toho dvojnásobná vražda,“ vyjádřil se pro Refresher Šturdík.

Ve 14 letech znásilnil první dívku, 3 roky poté začal vraždit

Když se vrátíme k Montemu, z vyjmenovaných důvodů začal celkem pochopitelně kromě matky nenávidět také otčíma. Jako 12letý byl svědkem druhého rozvodu své mámy a rodina se následně přestěhovala do Virginie, kde se Monte po jistém čase kromě krádeže auta a jízdy bez řidičského průkazu dopustil jako 14letý znásilnění.

Na střední škole musel proto snášet probační dohled a také návštěvy psychiatra. Toho dokázal svým falešným vystupováním přesvědčit o tom, že se jeho chování zlepšuje. Ve skutečnosti však stihl mezi lety 1976 až 1977 zavraždit 5 žen. Ještě před první vraždou se s Montem rozešla jeho přítelkyně a našla si nového chlapce.

Svůj hněv si po požití alkoholu a marihuany v roce 1976 podle autora knihy Whoever Fights Monsters vybil na náhodné ženě. Byla jí 26letá Aura Marina Gabor

Doporučeno
Spodní prádlo 11leté dívky si vzal jako trofej. Vzorný otec, věřící muž a sadistický vrah Spodní prádlo 11leté dívky si vzal jako trofej. Vzorný otec, věřící muž a sadistický vrah 15. června 2019 8:47

První oběť škrtil její podprsenkou, jednu dívku nechal žít

Monte vůbec nečekal, že se mu žena začne sama od sebe nabízet – byla totiž prostitutka. Mladý zločinec chtěl mít nad celou situací kontrolu a její reakce ho proto mimořádně rozzuřila. „Zeptala se mě, jak bych si to přál. Jako kdyby se tato k*rva snažila kontrolovat situaci,“ cituje jeho slova věnovaná agentům FBI Mirror.

Jeho oběť se po znásilnění rozhodla utéct, a tak se Monte vydal za ní. Prostitutka byla větší než útočník a při pokusu o uškrcení pomocí podprsenky se oba skutáleli do řeky. Na místě jí Monte rozbil hlavu o kámen a začal ji topit v řece. Během několika momentů bylo po všem.

Z Monteho se od dané chvíle stal chladnokrevný vrah, ale třeba říci, že soucit k jeho nemocnému bratrovi ho dokázal jednou odradit od zavraždění své oběti. Ta mu totiž prozradila, že se stará o svého otce umírajícího na rakovinu, což v Montem výjimečně vyvolalo výčitky a dívku pustil. Jeho další vyhlédnuté cíle už ale podobné štěstí neměly.

Začal nabírat sebevědomí, nebál se chycení a vraždil na otevřeném prostranství

V březnu 1977 zabil a znásilnil 22letou Ursulu Miltenberger a měsíc na to připravil o život 27letou pracovnici pošty Gladys Ross Bradley. Kvůli vraždě Gladys se odvážil přistoupit přímo k jejímu domu, v jehož blízkosti ji dvakrát znásilnil, pobodal a utopil v blízké zátoce.

Na rozdíl od předešlých obětí byla Gladys Afroameričanka a rozvedená matka, přičemž dosud vraždil svobodné bělošky. V této chvíli se již Monte podle autora knihy Mindhunter Johna Douglase nebál vraždit na otevřených prostranstvích. S počtem vražd se stupňovala jeho agresivita, ale také sebevědomí.

Čtvrtou a předposlední obětí byla 24letá Jeanette McClelland pracující v oblasti grafického designu, která bydlela ve stejné čtvrti jako Gladys. Tu stejně jako předešlé oběti znásilnil a zavraždil. Na jejím těle se našlo 24 bodných ran. Tentokrát šlo opět o svobodnou bělošku.

Doporučeno
Incestní vztah s matkou a posedlost panenskou blánou spustily v mladém Michaelovi chuť vraždit Incestní vztah s matkou a posedlost panenskou blánou spustily v mladém Michaelovi chuť vraždit 14. července 2019 13:09

Dokument o 461 stranách se stal detailním popisem jeho brutálního vraždění

Poslední oběť byla ze všech nejstarší. Šlo o 34letou (některé zdroje uvádí 35 let) Alethu Byrd, která byla nezvěstná od 10. dubna 1977. Aletha byla stejně jako Gladys Afroameričanka a rozvedená matka. Podle Rissellovy výpovědi byla poslední oběť bodnuta přibližně 50 až 100krát. 

Její tělo se našlo 17. května a den nato byl Monte Ralph Rissell zadržen. 18. května 1977 se přiznal ke všem pěti znásilněním a vraždám. Jako 19letý byl odsouzen na 5 doživotních trestů.

Násilník a několikanásobný vrah svůj čas ve vězení mimo jiné využil k tomu, aby napsal dokument o 461 stranách, kde detailně popisoval své vraždy. Jeho vražedné memoáry však s ohledem na legislativu zakazující, aby zločinci profitovali ze svých trestných činů, nebyly nikdy publikovány.

V roce 1995 žádal soud o podmíněné propuštění, což vysvolalo u pozůstalých obětí vlnu negativní odezvy. K ní se připojili další místní obyvatelé. O podmínečné propuštění se Monte pokoušel několik let, jeho žádost mu však soud pokaždé odmítl. Za své skutky nikdy neprojevil žádnou lítost. Monte Ralph Rissell patří k vrahům, kteří se podobně jako nekrofil Jerome Brudos či milovník mučení Dennis Rader objevili v seriálu Mindhunter.

Domů
Sdílet
Diskuse