Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2019 11:51
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Ženy jsou při sledování porna a nahých fotek stejně vzrušené jako muži, zjistila studie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová studie vyvrací zažitý stereotyp.

Stereotyp, že muži jsou posedleji pornem a nahými fotkami, není pravdivý. V nové studii vědci z Národní akademie věd Spojených států amerických (PNAS) tvrdí, že na nahotinky reagují mozky u obou pohlaví úplně stejně. Důkazem toho jsou i snímky MRI (magnetické rezonance).

Sexuální vzrušení v mozku se rozděluje do dvou vzorů; podle reakce na video se sexuálním obsahem (vzor A) a reakce na obrázek se sexuálním obsahem (vzor B). U obou pohlaví byla zaznamenána stejná změna.

Vedci zistili, že ženy sú pri pozeraní porna a nahých fotiek rovnako vzrušené, ako muži
Vedci zistili, že ženy sú pri pozeraní porna a nahých fotiek rovnako vzrušené, ako muži Zdroj: PNAS

Výzkum říká, že po důkladném rozboru všech významných neurologických studií přišli američtí vědci s kvantitativním důkazem, že reakce na vizuální podněty se sexuálním obsahem v lidském mozku je na rozdíl od zažitého názoru nezávislá na biologickém pohlaví člověka.

Výzkumní pracovníci vedení Institutem Maxe Plancka pro biologickou kybernetiku se zabývali konkrétně 61 studiemi, jejichž součástí bylo několik stovek respondentů reagujících na erotické obrázky nebo krátké pornografické filmy.

Stejně jako muži, i něžné pohlaví vykazuje zvýšenou aktivaci mnoha oblastí kortikálního a subkortikálního mozku, které údajně přímo ovlivňují lidské reakce při vizuálních podnětech se sexuálním obsahem. Přestože byly u některých respondentů zaznamenány i menší rozdíly, ty se týkají spíše subjektivního hodnocení daného erotického obsahu.

Pokud tě zajímá celá studie vypracovaná Národní akademií věd Spojených států amerických, můžeš ji zkontrolovat na jejich oficiální stránce.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mia K. (@miakhalifa),

Domů
Sdílet
Diskuse