Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2019 11:59
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Na Vánoce v opilosti vyvraždil celou svou rodinu. Stal se tak posledním popraveným Čechem

Na Vánoce v opilosti vyvraždil celou svou rodinu. Stal se tak posledním popraveným Čechem
Zdroj: Archív PČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Ani přetvářka před soudem ho před verdiktem nezachránila.

Celým Československem pouhý den před Vánocemi roku 1986 otřásl hrůzostrašný případ, který se udál v Předměřicích u Hradce Králové. Krvavému incidentu dopomohl opět alkohol a manželské neshody.

Vladimír a Jaroslava byli manžely jen tři roky, přičemž tři ze čtyř dětí měla Jaroslava z předchozího manželství. Vladimírova vlastní byla pouze roční dcerka Vladimíra. Novomanželé však byli značně poznamenáni láskou k alkoholu.

Podle Vladimíra manželka nedělala nic jiného, než že nasávala se svými kamarádkami v kuchyni jejich bytu. Taková obvinění však Jaroslava odmítala a naopak vyčítala Vladimírovi, že málo vydělává a nedostatečně se stará o rodinu. Tyto hádky později potvrdili i sousedé, kteří kromě křiku slyšeli z bytu i časté šarvátky. Také vídali i děti, které podle jejich výpovědí často působily zanedbaně.

Špatnou reputaci měl Vladimír i u bývalé manželky, švagrů a dokonce i u vlastních rodičů. Všichni ho popsali jako agresivního a výbušného. Lepší záznamy neměl ani u zaměstnavatele v Pardubicích. Byl známý pro svou lhostejnost, časté pozdní příchody nebo neomluvené absence.

Vladimír Lulek nebyl žádné neviňátko. Již v minulosti byl znám pro opakované loupeže a ublížení na zdraví, za které si odseděl mezi lety 1972 až 1979 sedm let za mřížemi.

Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu a stal sa tak posledným popraveným Čechom
Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu a stal sa tak posledným popraveným Čechom Zdroj: Archív PČR
 

Krvavé Vánoce

Všude už vládla vánoční atmosféra a jinak tomu nebylo ani u rodiny Lulkových. Manželka Jaroslava spolu s dětmi připravovala domácnost na jeden z nejkrásnějších svátků v roce, když jim přípravy v pozdních večerních hodinách narušil příchod opilého otce – Vladimíra Lulka.

Ten se po několikahodinovém vysedávání v hospodě, jak to měl ve zvyku, dopotácal domů i se svým dlouholetým kamarádem, který byl právě v aktivní vojenské službě. Oba měli samozřejmě už vypito a tomu odpovídalo i jejich chování.

Jakmile vtrhli do bytu, spustila se mezi manželi hádka a výčitky. Jelikož chtěla děti tohoto divadla ušetřit, poslala je do postele. Klidný spánek však určitě neměly. Z kuchyně se ozývala sprška nadávek a výhrůžek. Jaroslava mu vyčítala, že cele dny nic nedělá, jen pije. Vladimír ji zase osočoval, že je k*rva.

Doporučeno
Nekrofil s fetišem na ženskou obuv vraždil oběti v garáži, zatímco jeho manželka a děti večeřely Nekrofil s fetišem na ženskou obuv vraždil oběti v garáži, zatímco jeho manželka a děti večeřely 8. července 2019 20:37

Kamarád se snažil napjatou atmosféru uklidnit, ale alkoholem poznamenána mysl Vladimíra vše vnímala po svém. Když se zdálo, že agresivní hádka je již na konci, Vladimír se vrátil do kuchyně držíc nůž, přičemž Jaroslavě neustále něco vyčítal, ale šlo již spíše o opilecké brblání.

Manželka na jeho slova nereagovala, ale nakonec se neudržela a přeci jen vznesla námitku, na což Vladimír reagoval výbuchem extrémního hněvu. V afektu manželku udeřil brouskem přímo do obličeje, načež jí okamžitě začala téct krev.

Zřejmě už tehdy tušila, že spojení Vladimírovy agresivní povahy a vysoké hladiny alkoholu v krvi může vyústit až do život ohrožující situace. Okamžitě se proto snažila z bytu uprchnout, ale to už se jí pohled před sebe mlžil tekoucí krví. Vladimír ji rychle doběhl a zasadil jí první ránu nožem do zad.

Domů
Sdílet
Diskuse