Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2019 14:05
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Apple představil 59 nových emotikonů. Mezi nimi i páry stejného pohlaví s rozdílnou barvou pleti

TECH IPHONE
Uložit Uložené

V rámci Světového dne emoji Apple slibuje značné obohacení konverzací prostřednictvím nových smajlíků.

Dnes je Světový den emoji, který každoročně připadá záměrně právě na 17. července, na základě Apple emotikonu kalendáře, na kterém se nachází stejné datum. Stejně ho můžeš najít i v nabídce smajlíků od jiných platforem jako Google, EmojiOne či Mozilla Firefox.

Při této příležitosti se kalifornský gigant s logem nakousnutého jablíčka rozhodl opět představit sadu nových smajlíků. Jde konkrétně až o 59 emotikonů z různých oblastí jako vztahy, oblečení, zvířata či sport. Uživatelé zařízení jako iPhone, iPad, Mac či Apple Watch tak budou mít opět o něco více obohacené konverzace v chatu.

Jak informuje Apple, emotikony by měly dorazit do systému někdy v průběhu podzimu tohoto roku a pravděpodobně budou součástí nové aktualizace operačního systému iOS s přívlastkem 13.

Mezi mnohými smajlíky si budeš moci po novém nakombinovat i tebou přizpůsobený pár držící se za ruce. Doposud bylo možné použít jen dvojici lidí s nespecifikovanou barvou pleti ve třech provedeních – muž a žena, dva muži a dvě ženy.

Po novém si však můžeš vybrat nejen barvu pleti obou lidí, ale i typ dané osoby, což znamená, že bude možné vytvořit až 75 různých kombinací.

Kromě této novinky nás čekají i další zajímaví smajlíci jako jednodílné plavky, plameňák, orangutan, skunk, vafle, máslo, falafel, česnek, drak či emotikony s tématikou zdravotního postižení – invalidní vozík, protéza či naslouchátko.

Zpět
Sdílet
Diskuse