Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2019 22:16
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Švýcarská vesnička prodává historické domy v srdci Alp za 23 korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Projekt má zabránit úplnému zaniknutí malebné vesničky.

Italsky mluvící vesnička Monti Scìaga nacházející se na jihu Švýcarska v provincii Ticino plánuje rozprodat opuštěné historické domy za 1 frank, což je v přepočtu přibližně 23 korun. Nemovitosti budou v krásném prostředí Alp nedaleko hranic s Itálií prodávat za symbolické ceny zejména z toho důvodu, aby malebná obec zcela nezanikla.

Podle multiregionálního portálu The Local se má prodávat konkrétně 9 původních kamenných domů ve snaze jejich následné revitalizace. Místní úřad má však jedinou podmínku: aby nový majitel dům zrekonstruoval v souladu s obecním nařízením a také aby nějakým způsobem přispěl do života ve vesnici.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Centomo (@alexcentomo),

Momentálně se ještě čeká na stavební povolení, no a pokud úřady projekt schválí, domky za 23 korun si můžeš koupit už tento podzim. Obec se údajně nechala inspirovat podobnými kroky od svých italských sousedů. Nechce totiž dopustit, aby vesnice zůstala opět téměř vylidněná, jak to bylo podle oficiálního plánu obce i v 70. letech.

Švýcarská oblast láká na nezapomenutelnou samotu uprostřed Alp v příjemném přírodním prostředí a s nádherným výhledem na údolí Val Veddasca či jezero Maggiore. Navíc mají obyvatelé poměrně blízko i jednu z nejkrásnějších evropských metropolí – Milán – který je od místa vzdálený přibližně 100 kilometrů.

Domů
Sdílet
Diskuse