Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2019 9:05
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

15 členů Ndranghety bylo zadrženo během největšího protimafiánského zátahu v Ontariu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za jednu noc se měli mafiáni nelegálně dostat k výdělku 30 až 50 tisíc dolarů.

Policii v Ontariu se podařilo zločincům zabavit majetek v hodnotě 35 milionů dolarů (včetně 27 domů v hodnotě zhruba 24 milionů dolarů a několika aut značky Ferrari) a zatknout 15 mužů italské mafie s názvem Ndrangheta. Podle York Regional Police má jít o historicky největší místní zásah proti mafii. Do Ndranghety údajně patří i Antonio Vadala, který je spojován se slovenskými politickými špičkami.

Při nejnovějším zátahu mělo jít o majetky a muže spadající konkrétně pod rodinu Figliomeni, v jejímž čele stojí Angelo Figliomeni. Ten se již aktuálně včetně dalších několika významných členů (společně jich má být 9) nachází pod policejním dozorem.

V rámci operace Sindicato spolupracovala místní ruka zákona také s italskou policií, které se podařilo zatknout 12 mužů zapletených do zločinů v Kanadě. Operace se začala připravovat již v roce 2017, kdy si místní orgány uvědomily přítomnost členů mafie. Podle policie dokázala rodina Figliomeni v Ontariu fungovat více než tři dekády.

Většinu výdělků získávali z gamblingu a půjček s obrovskou úrokovou mírou. Pro tyto účely měli údajně využívat legitimní kasina, kde prali své špinavé peníze. Za jednu noc se tak měli dostat k výdělku 30 až 50 tisíc dolarů.

Doporučeno
Slovenští mafiáni z 90. let buď skončili zavraždění, nebo si odpykávají svůj trest. Karol Mello ale žije na Belize Slovenští mafiáni z 90. let buď skončili zavraždění, nebo si odpykávají svůj trest. Karol Mello ale žije na Belize 9. července 2019 17:49
Zpět
Sdílet
Diskuse