Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Muzikál Cats pôsobí ako CGI pohroma s podivnými výrazmi hercov, ktorí stvárňujú mačky

Muzikál Cats pôsobí ako CGI pohroma s podivnými výrazmi hercov, ktorí stvárňujú mačky
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Oscarový Tom Hooper k nám prichádza s novodobým muzikálom Cats.

Ak si o muzikáli Cats ešte doposiaľ nepočul, iste poznáš aspoň jeho mimoriadne známu skladbu Memory. Do novej filmovej verzie Universal Pictures okrem iných ulovilo aj slávnu speváčku Taylor Swift, ktorej vizáž nebude, rovnako ako u ostatných hercov, upravená make-upom a maskami, ale CGI.

Bohužiaľ, vo výsledku sú prvé dojmy z muzikálu skôr negatívne, o čom svedčí aj fakt, že upútavka na Youtube doposiaľ obdržala 41-tisíc palcov dole a iba 30-tisíc takzvaných „lajkov“. Či si na výrazy „mačacích hercov“ počas sledovania filmu zvykneme, alebo nás budú strašiť ešte aj v našich snoch, to je zatiaľ otázne.

V obsadení Cats nájdeš okrem Taylor Swift mená, ako James Corden, Jennifer Hudson, Idris Elba, Judi Dench, Rebel Wilson či Ian McKellen, známy pre svetové publikum najmä vďaka postave Gandalfa z trilógie Pán prsteňov. Film režíruje overený Tom Hooper (ktorý za svoju prácu na dráme Kráľova reč z roku 2011 získal Oscara) a scenár napísal Lee Hall, stojaci za novinkou Rocketman.

Na filme teda rozhodne nepracujú žiadni amatéri, a preto nás vyobrazenie jednotlivých postáv pomocou nie príliš uveriteľnej úpravy počítačovými efektami mrzí. Slovenská a česká premiéra je plánovaná na 19. decembra (prosinec) tohto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse