Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2019 14:58
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Do španělského jezera skáčou influenceři kvůli fotkám. Netuší ale, že je toxické

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jezero Monte Neme je láká krásnou azurovou barvou.

Na severu Španělska leží nádherné azurové jezero, do kterého bys bez rozmýšlení okamžitě skočil i ty. Jasně modré voda láká i desítky influencerů, kteří do vody skáčou kvůli fotkám na Instagram, přičemž ani nevědí, že v toxické vodě riskují zdraví.

Přesně tak, voda jezera Monte Neme v Galicii je toxická a nebezpečná. V žádném případě totiž nejde o obyčejné přírodní jezero, ale o jámu z kdysi rušných dolů. Voda jezera je tak kontaminována toxickými chemikáliemi, které mohou způsobit vážné trávicí, kožní či oční potíže, píše CNN.

Doporučeno
Nádherné jezero přezdívané Ruské Maledivy je ve skutečnosti toxické. Sousedící elektrárna tam vypouští odpad Nádherné jezero přezdívané Ruské Maledivy je ve skutečnosti toxické. Sousedící elektrárna tam vypouští odpad 10. července 2019 12:20
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Gerpe (@sarahgerpe),

V dolech se těžil cín, wolfram a křemen. Problém s vodou je, že v současnosti obsahuje příliš vysoké množství hliníku a má nesmírně nízké pH, je tedy velmi kyselé. K žádné vážné nehodě sice zatím nedošlo, ale úřady vyzvaly lidi, aby se z bezpečnostních důvodů vodám jezera Monte Neme raději vyhnuli. Velmi rychle totiž může nastat podráždění kůže či očí, a pokud se někdo vody napije, výsledkem mohou být kolika, průjem či zvracení.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Selección natural (@izzyandtai),

Domů
Sdílet
Diskuse