Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2019 0:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Seriálový Zaklínač nikdy nebude kopírovat hry, jejich příběhy a ani postavy

Seriálový Zaklínač nikdy nebude kopírovat hry, jejich příběhy a ani postavy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zdá se, že Netflix sází čistě na knižní materiál.

Už od začátku nám tvůrci Zaklínače na Netflixu tvrdí, že se soustřeďují výhradně na knihy a pro svůj seriál z nich čerpají všechno. Kdysi ještě byla řeč o hrách, ale s přibývajícími informacemi, novinkami o obsazení a postavách a hlavně s nedávným trailerem je každému jasné, že fanoušci her mají smůlu.

Showrunnerka seriálu Lauren Schmidt Hissrich pro Wrap se vyjádřila následovně: „Naše vize sahající extrémně do budoucna je taková, že pokud zpracujeme veškerý knižní materiál, nebudeme čerpat z her. Soustředit se mohu pouze na jednu sérii současně, z představy o zbytku mi exploduje hlava. Pokud se mě někdo zeptá, co se stane v 7. sérii, odpovím, že mám nějaké představy. Snad se tam dostaneme.“

Na jedné straně je to dobrá zpráva. Seriál se plánuje držet knih a vytvořit tak kontinuální celistvý koncept, který nebude přeskakovat z jedné větve na druhou. Herní Zaklínač je totiž o něco odlišnější v několika aspektech a mírně pozměňuje i lore. Přidává však vynikající příběhy, postavy a zápletky. Byla by škoda, kdyby genialita scénáristů v CD Projekt Red nebyla vůbec zužitkována. Knižní sága a povídky však nabízejí dostatek materiálu pro množství sérii.

Otázkou je, kdy Netflix Zaklínače ukončí, pokud bude úspěšný. Henry Cavill má stále jen 36 let, takže se ve formě udrží minimálně další dekádu. Svět Zaklínače je navíc nesmírně bohatý a scénáristé si později mohou vymýšlet vlastní příběhy, jednorázové epizody (hlavně souboje s monstry) a podobně. Seriál se tak skutečně může natáhnout jako Živí mrtví. Doufejme však, že v tomto případě to bude kvalitní.

Těžko říci, zda jde o rozhodnutí Netflixu nebo scenáristů. Sapkowski klidně mohl při prodání licence žádat, aby se seriál nikdy netočil kolem her. Ty nikdy neměl v lásce, protože jde o neoficiální, non canon sequely ke knižní sáze. Sapkowski navíc nevěřil, že budou úspěšné, a tak prodal CDPR práva za babku. Ti na značce později vydělali stovky milionů dolarů.


Hráči však nemusí zoufat úplně. Shorwunnerka se postarala o to, abychom se dočkali nějakých herních easter eggů. Konkrétně redakce serveru PC Gamer bude zřejmě nadšená jistou „lázeňskou“ scénkou. Zaklínač stále nemá pevné datum vydání, očekává se však, že všech 8 epizod první série dorazí na Netflix někdy v prosinci. Pro více informací klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse