Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2019 15:29
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Justin Bieber vyčítá Trumpovi novodobé koncentrační tábory pro uprchlíky, ale děkuje za iniciativu při boji o propuštění Rockyho

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Celá situace nabírá stále bizarnější obrátky, nyní si však vlnu kritiky odnesl i Donald Trump.

Do boje o svobodu ASAP Rockyho se už na podnět Kim Kardashian, Kanye Westa a manželky Melanie zapojil i americký prezident Donald Trump. Ten se veřejně vyjádřil, že zavolá švédskému premiérovi a poprosí ho, aby udělal vše pro to, aby mohl být raper co nejdříve propuštěn.

Doporučeno
ASAP Rocky stráví ve vězení další týden, Donald Trump se chystá volat švédskému premiérovi ASAP Rocky stráví ve vězení další týden, Donald Trump se chystá volat švédskému premiérovi 20. července 2019 8:37

Dříve, než stihl hovor proběhnout, už přišel vzkaz přes média, kde premiér Švédska tvrdí, že nemůže a nebude zasahovat do vyšetřování případu. Hlava ASAP Mob měla ještě na začátku měsíce fyzicky napadnout jednoho ze dvou mužů, kteří i přes opakovaná upozornění obtěžovali raperův tým a všechny okolo.

Flackovi hrozí až 6 let za mřížemi v případě prokázání viny a prokurátor stále prodlužuje jeho uvěznění i během vyšetřování. Podle švédských úřadů totiž hrozí, že v případě stíhání na svobodě by mohl uprchnout ze země a možnost zadržování vyplývá ze zákona.

Ke slovům Donalda Trumpa se nyní vyjádřil i Justin Bieber, který již dříve veřejně žádal Rockyho propuštění a podpořil i petici. Ten sice ocenil Trumpovu ochotu pomoci jeho kamarádovi dostat se na svobodu, zároveň však apeluje i na to, aby americký prezident propustil i migranty, kteří jsou zadržováni.

Zadržovací střediska už před časem odbornice na koncentrační tábory Andrea Pitzer označila jako prostory s podobnými charakteristikami jako ty, které známe z druhé světové války. Donald Trump pravděpodobně na požadavek Justina Biebera reagovat nebude, Twitter umí být však velmi nevyzpytatelný, a tak se nechme překvapit.

Domů
Sdílet
Diskuse