Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2019 15:50
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Bratislave môžeš jazdiť na zdieľanej elektrickej kolobežke. Odomknutie stojí euro, každá minúta jazdenia 15 centov

TECH
Uložit Uložené

Ak jazdíš celý deň, zaplatíš 30 €.

Elektrické kolobežky sú hit hlavne v meste. Z bodu A do bodu B ťa odvezú rýchlo a komfortne. Sú praktickejšie ako bicykel a ľudia si ich obľúbili po celom svete. Už aj v Bratislave si môžeš zajazdiť na zdieľanej elektrickej kolobežke značky Mint.

„Naším cieľom je vytvoriť čistý a ekologický spôsob prepravy v našich mestách, ktorý by bol zároveň pohodlnejší ako MHD alebo taxíky,“ píše sa na oficiálnej stránke služby. „Technológie nám umožnili kúpiť si lístky na metro, autobusy, električky alebo zaplatiť taxík cez aplikáciu. Rovnaká technológia nám umožňuje požičať si elektrické kolobežky pomocou aplikácie , čo nám umožní zdolať cestu do nášho cieľa pohodlnejšie a rýchlejšie.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MintBike (@mint_bike),

Stiahneš si aplikáciu, zadáš údaje a platobnú kartu. Kolobežky nemajú dokovacie stanice, nájdeš ich zaparkované kade-tade pomocou mapy. Jedna jazda stojí 1 euro plus to, koľko prejazdíš. Každá minúta pritom stojí 15 centov. Ak s kolobežkou stojíš, zaplatíš 4 centy za minútu.

Maximálna dĺžka každej doby prenájmu je 23 hodín a 59 min. Po prekročení tejto doby bude kolobežka  považovaná za ukradnutú, zaplatíš za ňu 900 €. Kompletný cenník nájdeš na stránke služby. Na ich webe sa tiež dozvieš, kde všade môžeš s kolobežkou jazdiť.

V Prahe zdieľané kolobežky už istú dobu fungujú. Aj napriek tomu, že by mali ľudia pomôcky na prepravu parkovať na bezpečnom a dostupnom mieste, nie vždy je to tak. Uvidíme, ako sa službe bude dariť v slovenskom hlavnom meste.

V Bratislave môžeš jazdiť na zdieľanej elektrickej kolobežke. Odomknutie stojí euro, každá minúta stojí 15 centov
V Bratislave môžeš jazdiť na zdieľanej elektrickej kolobežke. Odomknutie stojí euro, každá minúta stojí 15 centov Zdroj: Viktor Kniš/REFRESHER
Domů
Sdílet
Diskuse