Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 16:43
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Valkyrie se stává první LGBT postavou v MCU. Následovat budou další

Valkyrie se stává první LGBT postavou v MCU. Následovat budou další
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tessa Thompson ztvární ve filmu Thor: Love and Thunder první LGBT postavu v rámci MCU.

Letošní Comic-Con byl na novinky ohledně MCU skutečně bohatý. Mnohé potěšilo oznámení Thor: Love and Thunder. V něm se kromě Natalie Portman jako Jane Foster a ženské verze Thora vrátí i Tessa Thompson se svou Valkyrie. Ta se na konci Endgame stala královnou Asgardu. 

Na marveláckém panelu k filmu Tessa přednesla následující: „Jako nový král si musí najít svou královnu. To bude jejím prvním úkolem. Má už i pár návrhů, budeme vás informovat.“

Samozřejmě, fakt, že Valkyrie je homosexuální/bisexuální postavou není překvapení. Už v Thor: Ragnarok jsme dostali značné množství náznaků. Navíc Marvel Studios už dlouho mluví o tom, že v příštím MCU poznáme mnohem pestřejší škály herců a postav.

Můžeme se tak připravit na další zástupce sexuálních menšin a hlavně herců jiné než bílé barvy pleti. Projevilo se to už na Comic-Conu, kde byla představena herecká obsazení mnoha filmů. A jak sis mohl všimnout, do MCU vstupuje i mnohem více žen. Thor: Love and Thunder dorazí do kin 5. listopadu 2021.

Valkyrie sa stáva prvou LGBTI postavou MCU. Nasledovať budú ďalšie
Valkyrie sa stáva prvou LGBTI postavou MCU. Nasledovať budú ďalšie Zdroj: Marvel Studios/Disney

Domů
Sdílet
Diskuse