Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2019 8:35
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Švédské úřady údajně zaplatí ASAP Rockymu více než 2 miliony, pokud nedokáží, že je vinen

HUDBA
Uložit Uložené

Případ amerického rapera jde do finále. Už ve čtvrtek se dozvíme, jaký trest z maximálních 6 let ASAP Rocky dostane.

Podle TMZ budou muset švédské úřady v případě neuznání viny ASAP Rockyho zaplatit plnou částku za každý jeho zrušený koncert. Údajně to vyplývá přímo z tamních zákonů a konkrétně uvádí, že země „může“ zaplatit za neoprávněné držení vězni ušlý zisk. 

Flacko si podle dostupných zdrojů bere za vystoupení v rámci letních festivalů přibližně 100 tisíc dolarů za jednu show. Do dnešního dne byl nucen zrušit 12 koncertů, dalších 7 je ještě v plánu, podle všeho by je i v případě propuštění neodehrál. Dohromady by to mohly být více než 2 miliony dolarů. 

I když zatím není jasné, co švédské úřady zadržením populárního rapera sledují, po kulturní stránce jde o vlastní gól po všech stránkách.

Doporučeno
Muž, kterého ASAP Rocky napadl, je na svobodě. Iniciativa Trumpa, Kim Kardashian a Kanyeho Westa mohla raperovi uškodit Muž, kterého ASAP Rocky napadl, je na svobodě. Iniciativa Trumpa, Kim Kardashian a Kanyeho Westa mohla raperovi uškodit 23. července 2019 7:27

Více bychom se mohli dozvědět už ve čtvrtek kolem oběda, na kdy je naplánováno klíčové jednání. Prokuratura už v minulém týdnu požádala o prodloužení vazby z důvodu, že se vyšetřovatelé stále nedopátrali k závěru. Zároveň podle švédských zákonů musí být každý, komu nejvyšší možný trest převyšuje 1 rok, stíhán vazebně. V případě Rockyho to může být až 6 let. 

Nepomohly ani výzvy a výhrůžky jiných raperů, iniciativa Kim Kardashian, Kanyeho Westa a Donalda Trumpa, petice podepsaná 600 tisíci fanoušky a v konečném důsledku ani video, na kterém máme možnost vidět, kdo celý spor inicioval. Je sporné, zda švédská policie viděla ještě něco, co nikdo jiný.

Doporučeno
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách 11. července 2019 9:28
Domů
Sdílet
Diskuse