Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2019 10:57
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Bizon zaútočil na turisty, devítiletou dívku vyhodil dva metry do vzduchu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Video zachycuje hrůzostrašný moment.

Lidé občas nemají zábrany a zapomínají, že divoká příroda je prostě divoká. Skupina turistů se procházela kolem bizona v Yellowstonském národním parku. Mezi nimi bylo teprve devítileté děvče. To na střet se zvířetem asi nikdy nezapomene, informuje The Guardian s odvoláním na správu parku.

Několik turistů zapomnělo na pud sebezáchovy a procházeli se v bezprostřední blízkosti zvířete. Tomu to nebylo příjemné a na lidi zaútočil. „Frajírci“ stihli utéct, ale teprve 9leté děvče bylo příliš pomalé. Bizon jej nabral a vyhodil přibližně dva metry do vzduchu. Dívku po střetu se zvířetem převezli na pohotovost. Zda utrpěla vážnější zranění, není jasné. Úřady incident vyšetřují.

V národním parku žije přibližně 4500 bizonů a ochranáři doporučují, aby všem zvířatům turisté dopřáli možnost volného pohybu, dodržovali dostatečný odstup a nevyrušovali je. Může to být totiž nebezpečné, což v konečném důsledku dokazuje i incident zachycený na videu.

Domů
Sdílet
Diskuse