Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 11:44
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V největším Fortnite turnaji mohou vyhrát 3 miliony dolarů i 14leté děti

TECH
Uložit Uložené

Světový pohár ve Fortnite rozdá 30 milionů dolarů.

I přesto, že na špici je opět Minecraft a hře Fortnite zásadním způsobem krade hráče i diváky, nejúspěšnější battle royale hra se odmítá vzdát. Už od 26. července do 28. července se totiž odehraje zatím největší Fortnite turnaj v historii, do kterého se pokusilo zapojit až absurdních 40 milionů hráčů.

Vítěz totiž získá 3 miliony dolarů. Dohromady se rozdá 30 milionů a každý finalista si odnese minimálně 50 000 dolarů. Finalistů je dohromady 100, přičemž jsou mezi nimi i velmi mladí hráči.

BBC se podařilo získat vyjádření od 15letého hráče s přezdívkou Benjyfishy, kterému se do finále podařilo probojovat a aktuálně trénuje osm hodin denně, a to už pět měsíců. Pokud vyhraje, celé rodině koupí dům, ale v současnosti je pořádně nervózní.

Jiný, 14letý hráč Mongraal, hraje profesionálně od třinácti. Podle něj je Fortnite mnohem serióznější záležitostí, než si lidé myslí. Kvalifikace dá hodně práce a vůbec nejde jen o zábavu.

V najväčšom Fortnite turnaji môžu vyhrať 1 milión dolárov aj 15-ročné deti
V najväčšom Fortnite turnaji môžu vyhrať 1 milión dolárov aj 15-ročné deti
Domů
Sdílet
Diskuse