Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 12:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vědra plná odřezaných hlav, genitálie v mrazáku a ženská hlava přišitá na mužské tělo. FBI popsala hororový zážitek ze zásahu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

U soudu se po pěti letech objevily nepříjemné detaily ze střediska na zpracování lidských těl v Arizoně.

V roce 2014 zasahovali agenti FBI ve středisku Biological Resource Center ve Phoenixu. Zaměstnanci tam vozili mrtvá těla lidí, jejichž pozůstalí neměli peníze na to, aby jim mohli vystrojit pohřeb. Výměnou za souhlas s použitím těl a orgánů zemřelých pro vědecké účely odvezli těla zdarma, avšak skutečnost vypadala jinak.

Agenti při soudním jednání v pátek popsali, co ve středisku pro zpracování těl našli. Namísto profesionálně uskladněných těl, na kterých by se mohly provádět užitečné testy, byla po středisku rozházená vědra plné odřezaných hlav, mrazáky s mužskými genitáliemi a dokonce i tělo, které agenti popsali jako Frankensteina. Mělo jít o ženskou hlavu přišitou na tělo muže.


Soudní líčení začalo poté, co 33 rodinných příslušníků z pozůstalých zažalovalo majitele střediska. Namísto vědeckých experimentů rozprodávali orgány a ostatky zájemcům, kteří chtěli těla využít ke všemožným účelům. S tímto však pozůstalí souhlas nikdy nevyjádřili.

Dokumenty ukázaly, že v roce 2013 středisko na černém trhu prodávalo tělo chlapce bez hlavy a ramen za 2 900 dolarů, zatímco páteř si člověk mohl pořídit za 950 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse