Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2019 14:46
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Sony představilo mini klimatizaci, kterou si během veder zastrčíš do trička a chladíš se přes aplikaci

TECH SONY
Uložit Uložené

Tento gadget v aktuálních vedrech určitě přivítáš.

Sony představilo revoluční vynález, který se ti bude hodit nejen do velkých veder, ale také do chladných dnů. Jde o malou přenosnou smart klimatizaci „do kapsy“ o velikosti malého telefonu s názvem Reon Pocket. Nenosíš ji však v kapse, ale zastrkává se do speciálního trička vzadu za krk.

Stránka First Flight uvádí, že zařízení se ovládá smartphonem prostřednictvím technologie Bluetooth. Jednoduše si stáhneš aplikaci a nastavuješ požadovanou teplotu. A nejenže ochlazuje, ale také zahřívá. Na jedno nabití by měla přenosná klimatizace vydržet až 24 hodin, přičemž na plné nabití jí stačí dvě hodiny prostřednictvím konektoru USB-C.

85gramové zařízení využívá termoelektrické chlazení s aktivním ventilátorem. Proud chlazení by se měl přesunout ze zadní části až do celého trupu. Nová japonská technologická vychytávka prý dokáže ochlazovat tělo člověka až o 13 stupňů Celsia a zahřát až o 8 stupňů Celsia.

Jde o crowdfundingový projekt společnosti Sony, který by měl podle všeho přijít na trh už příští rok, konkrétně v březnu. Co se ceny týče, přenosná smart klimatizace by se měla prodávat přibližně za 130 amerických dolarů, tedy okolo 3 000 korun. Vyjít by měla také její dostupnější verze, ovládaná manuálně, za cenu 110 dolarů (2 500 korun).

Domů
Sdílet
Diskuse