Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2019 15:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ed Sheeran utratil přes 100 milionů korun, aby odkoupil domy všech svých sousedů. Stěžovali si na jeho stavební plány

ZAJÍMAVOSTI ED SHEERAN
Uložit Uložené

Britská hvězda se již nemusí zabývat stížnostmi sousedů.

Ed Sheeran si v roce 2012 koupil první dům v městečku Framlingham v hrabství Suffolk. Nešlo o náhodu. V Suffolku vyrostl, ve škole tam dokonce potkal svou budoucí manželku Cherry Seaborn, a tak dávalo smysl, že se rozhodl investovat právě tam. Od té doby však skoupil všechny domy kolem, protože si sousedé neustále stěžovali na to, co na pozemcích buduje, informovalo Metro.

Svou první nemovitost si pořídil za 895 tisíc liber a zanedlouho si koupil i dům hned vedle nového bydliště, tentokrát za 450 tisíc liber. V roce 2016 pokračoval v nakupování, když si koupil dům naproti za 925 tisíc a v roce 2017 investoval do bungalovu za 525 tisíc.


Jako poslední mu do sbírky přibyl dům sousedky Sharon Jenk. Když si Sheeran vymyslel, že chce na pozemku postavit domek na stromě a vlastní kapli, Sharon si stěžovala úřadům. Nové stavby by podle ní zasahovaly do její kvality bydlení, a tak Sheeran v dubnu vysolil 875 tisíc dolarů i za její bydliště.


Problémem měl být nejen dům na stromě a kaple, ale i vlastní rybník, který si Sheeran nechal postavit na přilehlé louce. Úřadům tvrdil, že rybník pomůže životnímu prostředí, jenže sousedé ho začali podezřívat z toho, že ho chce používat k plavání a rekreaci, což mu měli zakázat. Nedávno proto rybník obložil senem, aby lidé neviděli, co se na jeho pobřeží děje.

Domů
Sdílet
Diskuse