Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2019 18:29
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Ekologická aktivistka Greta Thunberg se bude do USA plavit na jachtě, cestu letadlem odmítá

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kvůli uskutečnění svých cílů bude muset na jeden rok přerušit své studium.

O Gretě Thunberg jsi už určitě slyšel ve spojitosti se stávkou před parlamentem ve Švédsku, kde vyzývala k ráznému boji proti globálnímu oteplování. Tehdy teprve 15letá dívka celému světu ukázalo, že se i ve svém věku dokáže postavit za správnou věc. Greta byla v březnu tohoto roku nominována na Nobelovu cenu míru.

Její vrstevnice mají často úplně jiné zájmy a starosti, ale Greta poukazuje na to, že změna k lepšímu musí přijít také od jednotlivců. Ze školy si vezme jeden rok volna a na jachtě vyplouvá do USA, píše BBC. Vzhledem k tomu, že chce za každou cenu chránit naše životní prostředí, odmítá do Spojených států letět letadlem.

Přes Atlantik se však nebude plavit kvůli dobrodružství, ale proto, aby se mohla zúčastnit dvojice klimatických konferencí, které se budou konat v Severní a Jižní Americe. Její náročná pouť by měla začít už v průběhu srpna. Mezi konferencemi se Greta plánuje po souši pohybovat prostřednictvím vlakové a autobusové dopravy.

Na cestě ji doprovodí německý kapitán Boris Herrmann, Gretin otec, dokumentarista Nathan Grossman a několik dalších členů posádky. Do Ameriky by měli dorazit během dvou týdnů. Pokud tě odvážné kroky této mladé dívky inspirují, určitě nezapomeň sledovat její sociální sítě, kde od ní můžeš v nejbližší době očekávat další významné novinky v boji proti globálnímu oteplování.

Domů
Sdílet
Diskuse