Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2019 16:35
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Peaky Blinders zasáhne válka a londýnští fašisté. Debutový trailer 5. série je plný výbuchů a smrti

Peaky Blinders zasáhne válka a londýnští fašisté. Debutový trailer 5. série je plný výbuchů a smrti
Zdroj: BBC One
FILMY A SERIÁLY PEAKY BLINDERS
Uložit Uložené

Tommy Shelby postupně šplhá po společenském žebříčku, ale smrt se po něm stále více poohlíží.

Po nekonečně dlouhé době jsme se konečně dočkali alespoň prvního teaseru k 5. sérii Peaky Blinders. Ta dorazí letos, ale BBC One nám zatím odmítá prozradit konkrétní datum. Podle debutových záběrů ale můžeme předpokládat, že nás čeká souboj o život jak na ulicích, tak v parlamentu. Tommy upoutá pozornost Oswalda Mosleyho (Sam Claflin), lídra Britské unie fašistů.

Čtvrtá série skončila v květnu 1926, takže se dočkáme tříletého časového skoku. Děj nás zavede do roku 1929, kdy začíná Velká hospodářská krize a do popředí se dostává fašismus. Sledovat budeme Tommyho v politickém světě, zatímco zbytek jeho rodiny bude i nadále dominovat zločineckému podsvětí Birminghamu. Knight řekl, že Tommyho největším nepřítelem v 5. sérii bude on sám, ačkoli se určitě dočkáme i klasického „záporáka“.

 

Mosley založil svou fašistickou stranu v roce 1932, takže je možné, že se 5. série bude věnovat hlavně tomuto období. V teaseru vidíme i postavu Anye-Taylor Joy, která zřejmě bude novou Michaelovou láskou. Teaser je celkově nabitý akčními záběry a nepochybně půjde gangu znovu o život. 

BBC jako bonus uvolnilo video o silných ženách v seriálu, ale nepřidává nic, co bychom už neviděli. 

Domů
Sdílet
Diskuse