Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2019 7:46
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Natáčecí prostory seriálu Chernobyl jsou pochmurné. Ignalinská jaderná elektrárna v Litvě láká stále více turistů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Navštívil bys toto místo i ty?

Obrovský hit od HBO s názvem Chernobyl odstartoval turistický boom, který nám na číselném příkladu potvrdil i Michal Krejčí z CHERNOBYLwel.come. Zájem o tuto tragickou havárii v průběhu vysílání seriálu či po něm byl prostě obrovský.

„Největší zájem o Černobyl bývá v období výročí nehody, kdy si média tuto událost připomínají. A to je 26. dubna každý rok. A když v úterý vyjde nová epizoda Chernobyl, tak na našich stránkách zaznamenáváme dvakrát až třikrát větší návštěvnost, než ve zmíněné výročí nehody,“ řekl pro Refresher.

Nárůst turistů však není podle AbcNews citelný pouze v černobylské zóně, ale také v Litvě. Důvod? V hlavním městě Vilniusu a v odstavené jaderné elektrárně ve městě Ignalina se totiž natáčel zmíněný slavný seriál. Nadšenci do Chernobylu proto neprojevují zájem pouze o samotnou zónu, ale také o natáčecí prostory.

I v tomto případě budou nejlepším důkazem číselné statistiky. Elektrárnu ve městě Ignalina v roce 2018 navštívilo 2 240 zájemců, přičemž do letošního července jich bylo zaznamenáno již 1 630. Překonání loňské návštěvnosti je proto podle organizátorů více než jisté. Pokud by tě zajímalo, jak natáčecí lokality vlastně vypadaly, prohlédni si níže přiloženou galerii.

Domů
Sdílet
Diskuse