Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2019 16:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Členové Rammstein se v Rusku políbili na pódiu, v Polsku zase vytáhli duhové vlajky. Protestují proti diskriminaci

HUDBA RAMMSTEIN
Uložit Uložené

v Polsku zase vytáhli duhové vlajky. Protestují proti diskriminaci

Členové kapely Rammstein začali v posledních dnech výrazněji podporovat LGBTI komunitu. Nejdříve se minulý týden objevili na koncertu v Polsku, kde vytáhli velké duhové zástavy, zatímco se na gumových člunech nechali posouvat nad hlavami fanoušků, píše Louder Sound.

Reagovali tak na násilné reakce některých protestujících během pochodu Pride. Účastníky akce museli chránit policisté před extremisty s násilnými tendencemi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rammstein (@rammsteinofficial),

Kytaristé Paul Landers a Richard Kruspe prokázali kus odvahy i na koncertu v Moskvě. Rammstein se představili na stadionu Lužniki, přičemž v Rusku již dlouhá léta platí zákon namířený proti LGBTI komunitě. Homosexualita je podle zákona považována za ilegální a pokud by se v Rusku líbaly dvě osoby stejného pohlaví, hrozila by jim pokuta či deportace.

Kytaristům Rammsteinů zákony naštěstí nepřekážely, když si před tisíci fanoušky vlepili na rty vřelý polibek. Kapela pak momentku s polibkem zavěsila i na svůj instagramový účet, kde zanechala popis: „Rusko, milujeme tě!“

Domů
Sdílet
Diskuse