Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Spoutaný muž ve videu křičel na policisty, že ho zabijí. Oni jen vtipkovali, nakonec opravdu zemřel

ZAJÍMAVOSTI ŠIKANA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Za mužovo úmrtí nebyli policejní příslušníci potrestáni a nadále vykonávají svou službu.

Vice ve svém článku sdílel nedávno publikované video s 32letým mužem jménem Tony Timpa, který po zásahu policistů ležel spoutaný na zemi. Timpa trpící depresí a schizofrenií na policisty mnohokrát vykřikl, že jej připraví o život.

Případ se odehrál 10. srpna 2016 a podle informací Dallas Morning News si 32letý muž nevzal své léky a v dané době byl navíc pod vlivem kokainu. Z toho důvodu zavolal na 911 s prosbou o pomoc.

Policisté muže spoutali a on po jisté době upadl do bezvědomí. Muži zákona si však mysleli, že 32letý Timpa jen usnul, a tak se nad jeho stavem bavili. „Nechci jít do školy, mami,“ vtipkoval jeden z policistů, zatímco další prohlásil, že ho snad nezabil.

Jeho následné úmrtí bylo podle pitvy zapříčiněno užitím kokainu a nepřiměřeným fyzickým nátlakem. Byli tři příslušníci spoluodpovědní za jeho úmrtí?

Podle soudu, který v roce 2017 zamítl jejich obvinění, s tím neměli nic společného. Proti policistům se však nadále vede soudní proces, v jehož rámci rodina zesnulého žaluje trojici mužů z nadměrného použití síly.

Domů
Sdílet
Diskuse