Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2019 7:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ženě museli amputovat nohy i ruce, protože ji olízl vlastní pes

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obyčejné olíznutí psem skončilo tragicky.

Ženě v americkém státě Ohio museli amputovat části horních i dolních končetin poté, co ji olizoval vlastní pes. Smutný příběh Marie Trainer skončil tak, že žena strávila 10 dní v kómatu a když se probudila, lékaři jí už mohli jen oznámit ztrátu končetin. Kdyby ruce a nohy neamputovali, infekce v jejím krevním oběhu ji mohla zabít, upozornil Complex.

Trainer zašla do nemocnice sama, když si všimla, že se její organismus chová nezvykle. Necítila se dobře, zvyšovala se její tělesná teplota a po hospitalizaci nastoupila infekce krve.

Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes
Žene museli amputovať nohy aj ruky, lebo ju oblízal vlastný pes Zdroj: Pixabay/Ilustračná foto

Lékaři pomocí testů zjistili, že infekce s největší pravděpodobností pocházela ze slin jejího vlastního psa. V psích slinách najdeš mimo jiné bakterii capnocytophaga. Tělo drtivé většiny lidí na tuto bakterii nezareaguje nijak, Marie Trainer je vzácný případ.

Bakterie dokáže v nejhorších případech výrazně oslabit imunitní systém a způsobit sepsi, tedy infekci krve. Majitelka chlupáčů nemohla uvěřit tomu, co se jí přihodilo. „Bylo velmi obtížné zjistit, že museli amputovat mé nohy i ruce. Jen proto, že mě olízli mí psi. Moje psi mě olizují neustále,“ konstatovala.

Domů
Sdílet
Diskuse