Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2019 6:00
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Captain America žil na Zemi po cestování časem ve dvou verzích současně. Tvůrci by rádi ukázali, jak vracel Infinity Stones

Captain America žil na Zemi po cestování časem ve dvou verzích současně. Tvůrci by rádi ukázali, jak vracel Infinity Stones
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Debata ohledně cestování časem může být konečně uzavřena.

Christopher Markus v rozhovoru pro Fandango odpověděl na otázku, která nepochybně tíží množství diváků a fanoušků MCU. Když Captain America cestoval časem a vrátil všechny Infinity Stones, nakonec se usadil v minulém století, kde prožil svůj život s Peggy. Přirozeně tam i zestárl a když se s hrdiny konečně setkal a předal Samovi štít, příliš sil bojovat s nepřáteli už v sobě neměl.

Pokud však zůstal celou dobu tam, znamená to, že vytvořil další alternativní realitu/časovou rovinu, nebo v té originální vlastně žili celá desetiletí dva Rogersové? Odpovědi na tyto otázky se pokaždé jemně liší, ale můžeme se přiklonit k myšlence, že od roku 1948 až po 2023 žili současně dva Rogersové.

Nicméně, jeden z nich byl celá desetiletí zamrzlý v ledu, takže neměli příležitost se potkat. Nežili ani v digitální době, takže Capa nemohl jen tak někdo poznat a Peggy hravě ututlala jeho existenci. Právě Cap z roku 2023 může být oním manželem Peggy, který byl zmíněn ve Winter Soldier.

Cap se sice vrátil v čase, ale nevzal žádný Infinity Stone a jednoduše v něm přežíval. Nenarušil tím časové kontinuum, jak nám to vysvětlovala Ancient One. Celá problematika ale může být v budoucnu prozkoumána hlouběji. Tvůrci Endgame nám už naznačili, že by se rádi podívali na Capovo cestování časem a vracení Infinity Stones (obzvláště střet s Red Skullem musel být nanejvýš zajímavý).

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones
Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones Zdroj: Marvel Studios/Disney

Ať už to bude formou filmu nebo seriálu, Capův návrat bychom asi všichni brali všemi deseti. Podobně se vyjádřili i režiséři filmu. Právě oni dali na tuto otázku lepší odpověď než samotní scénáristé. Captain America cestoval v čase a změnil nějaké události, čímž vytvořil alternativní realitu, v níž žili dva Capové. A jelikož žil Cap z hlavní linie roku 2023 v jiné realitě, musel použít Pymovy částice, aby se vrátil zpět do své časové roviny.


I Banner na konci filmu říká, že Capa nezachytil tehdy, kdy měl a trochu mu vyklouzl. Následně vidíme Steva jako starého dědečka sedícího na lavičce se štítem. Nemá na sobě oblek pro cestování časem a nevidíme ani zařízení na zpracování Pymových částic. Navíc, pokud by i cestoval z jiné časové roviny, přistát by měl přesně na stojanu, ze kterého před pár sekundami zmizel, aby mohl vrátit Infinity Stones.

Jak vidíš, obě teorie mají logické díry a ani jedna není úplně správná. Navíc sami scénáristé a režiséři v tom nemají jasno, protože se na odpovědi nemohou shodnout. Zřejmě pro ně nebyla natolik důležitá, aby nějakou určili za canon MCU. Pokud někdo někdy bude tento problém řešit a uvidíme Rogersova dobrodružství, nebudou to oni, a tak se tím nemusí zabývat.

A aby toho nebylo málo, režiséři ještě podotkli, že by se Steve musel podívat i po Lokim. Podle nich není možné vrátit Infinity Stones, pokud Cap Lokiho nenajde a Tesseract mu nevezme. A mají pravdu. Sice s Tonym vzali Tesseract z jiné časové roviny/reality a zřejmě ho Cap tehdy i vrátil, časová realita, v níž ho ukradl Loki a zmizel, je však stále bez svého Infinity Stone na místě, kde měl být.

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones
Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones Zdroj: Marvel Studios/Disney

Události se tehdy mohly vyvinout mnoha způsoby a Steve zřejmě bude chtít napravit jejich chyby, Infinity Stone společně s Lokim najít a vrátit ho na správné místo. Přece jen, je to Captain America a ten by nesnesl, kdyby kvůli tomu trpěli, nedejbože umírali lidé. To je však jen čistá spekulace a my nevíme, čím se skutečně bude zabývat Lokiho minisérie na Disney+. Feige a spol. mají mnoho možností, jak celé cestování časem vysvětlit dopodrobna a my jsme zvědaví, zda se tak vůbec stane.

Domů
Sdílet
Diskuse