Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 13:54
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čeští miliardáři chtějí posílit e-sporty v Česku a na Slovensku. Progaming se má dostat na zahraniční úroveň

TECH
Uložit Uložené

Videohry a s nimi spojené s-sporty mají velký potenciál, což dokazuje i nedávná velká akvizice společnosti EC Investments.

To, že se ve světě progamingu (neboli eSportu) ukrývá obrovský potenciál a může být učiněným zlatým dolem, není žádným tajemstvím a dobře si to uvědomují i miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, majitelé společnosti EC Investments. Ti totiž nyní za nespecifikovanou částku odkoupili 50% podíl v domácí agentuře Grunex, která se specializuje na marketingové a PR aktivity kolem her a eSportu. Informuje o tom server Lupa.cz.

Doporučeno
16letý teenager vyhrál ve Fortnite 3 000 000 $ 16letý teenager vyhrál ve Fortnite 3 000 000 $ 29. července 2019 8:12

Agentura Grunex je zároveň mimo jiné majitelem webu Hrej.cz a vlastní také 40% podíl v pořadu Re-Play, který je vysílán na stanici Prima Cool. Připomeňme, že na pole progamingu před časem vkročil i fotbalový klub Slavia Praha (vlastněný právě Danielem Křetínským), který založil vlastní eSportový tým. 

Populární hra Fortnite

Čeští miliardáři chtějí posílit e-sporty u nás. Koupili 50% podíl agentury Grunex
Čeští miliardáři chtějí posílit e-sporty u nás. Koupili 50% podíl agentury Grunex Zdroj: Fortnite/Epic Games

„Cílem akvizice je významně posílit oblast elektronických sportů v rámci ECI, spolupracovat v tomto segmentu s ostatními společnostmi, ve kterých drží oba podnikatelé podíl (zejména v mediálních společnostech sdružených v holdingu Czech Media Invest) a zároveň rozvíjet e-sport v České a Slovenské republice,“ cituje server Lupa.cz slova zástupců firem. 

Podle Miroslava Bodnára, který je ve společnosti EC Investments zodpovědný za oblast gamingu a eSportu, se jedná o odvětví, které celosvětově zažívá v posledních letech výrazný nárůst popularity. „Tohoto trendu se chceme účastnit a dále jej podpořit také v rámci České republiky a na Slovensku. Za tímto účelem jsme hledali vhodného partnera, který by vnesl do ECI potřebné zkušenosti,“ uvedl.

Ředitel Grunexu Martin Liberský zase dodává, že tento krok otevře agentuře dveře k novým příležitostem a už letos v září mají v plánu oznámit nové projekty, díky kterým se „eSport v České a Slovenské republice dostane na zahraniční úroveň.“  

Domů
Sdílet
Diskuse