Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 19:59
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Policisté vedli lanem spoutaného muže tmavé pleti za koňmi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie v Texasu se dopustila přešlapu, který by se dal vysvětlit jen velmi těžko.

43letý Donald Neely se dopustil přestupku nedaleko města Galveston v Texasu i přes předešlá upozornění, a tak se ho policie rozhodla spoutat a vzít na nejbližší stanici. Místo toho, aby počkali na motorové vozidlo, ho strážníci uvázali na lano a vedli za koňmi, na kterých seděli. Houston Chronicle kromě popisu události přidává i fotografie.

Neuvědomili si však, že jde o dehonestování muže tmavé pleti, za což okamžitě sklidili obrovskou vlnu kritiky, když jeden kolemjdoucí zveřejnil fotografii. Policie se na svém Facebooku Neelymu neprodleně hluboce omluvila, škoda však již byla napáchána a ať už bylo vysvětlení jakékoli, veřejnost dala v komentářích jasně najevo své znepokojení.

Neely byl z vazby propuštěn na kauci a Vice ještě informuje, že není jasné, zda budou strážníci P. Brosch a A. Smith čelit disciplinárnímu řízení. Jejich záměr však i podle slov policie nebyl zlomyslný, mělo jít jen o nesprávné zhodnocení situace.

Domů
Sdílet
Diskuse