Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2019 10:03
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Audi zkombinovalo elektrickou koloběžku a skateboard, bude stát kolem 50 tisíc korun

TECH
Uložit Uložené

Výsledku s názvem E-tron se dočkáme už letos.

Automobilka Audi se rozhodla rozšířit portfolio s elektrickými dopravními prostředky o E-tron skútr, který je ve skutečnosti kombinací koloběžky a skateboardu. Podle The Verge by se mohl výsledek dostat do prodeje už v závěru aktuálního roku s cenovkou přibližně 50 tisíc korun. 

Na rozdíl od běžné elektrické koloběžky se na novince od Audi stojí bokem a přidržuje jen jednou rukou, kterou je možné ovládat zrychlení, zpomalení i otáčení. Druhou rukou tak může dávat člověk signály ostatním v provozu. Výrobce popisuje zážitek z vožení jako jízdu na vlnách.

Doporučeno
Mimořádně přitažlivý elektromobil od Audi vyráží dech. Na pozoru se má i Tesla Mimořádně přitažlivý elektromobil od Audi vyráží dech. Na pozoru se má i Tesla 29. listopadu 2018 18:09

Maximální rychlost dosahuje 20 km/h a celková váha zařízení je 12 kilo. E-tron je vybaven předním a brzdným světlem i připojením Bluetooth. V rámci něj je možné si skútr přizpůsobit, případně zabezpečit před odcizením. 

Už samotný název nasvědčuje, že cílem Audi je zkompletovat nabídku řady E-tron, aby si majitelé těchto vozidel zakoupili dopravní prostředek, se kterým se mohou dostat na místa, kam auto nemůže. Dokonce bude možné skútr ve vozidlech této řady nabíjet.

Domů
Sdílet
Diskuse