Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2019 11:13
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Odmítání rozmanitosti, propojení se sexuálním predátorem i finanční problémy. Co se děje se značkou Victoria's Secret?

MÓDA
Uložit Uložené

Světoznámá značka má více problémů, než by se mohlo zdát.

Značka Victoria's Secret je jedním z největších řetězců se spodním prádlem v USA. Zejména koncem 90. letech 20. století a začátkem tohoto tisíciletí zažívala obrovský úspěch.

V posledních měsících je její jméno spojováno spíše s negativními než pozitivními zprávami. Proti značce se organizovaly protesty a z každé strany se na ni valí ostrá kritika. 

Odmítání rozmanitosti

Značka Victoria's Secret byla dlouhodobě známá svým negativním postojem k plus size, LGBT+ nebo transgender modelkám. Odmítala i rozšiřování rozmanitosti na přehlídkách Victoria's Secret Fashion Show. V době, kdy světu vládnou hashtag #MeToo a #bodypositivity, to byl krok zpět.

Ke zlepšení image značky nepomohla ani nedávná vyjádření nyní už bývalého marketingového ředitele značky Eda Razka. V rozhovoru z listopadu minulého roku se pro Vogue vyjádřil, že transgender modelky na přehlídce Victoria's Secret nemají co dělat. Podobně se vyjádřil i o plus size modelkách. Později se za svá vyjádření omluvil a označil je za necitlivá.

Doporučeno
Šéf marketingu Victoria's Secret podal výpověď poté, co značka najala první transgender modelku Šéf marketingu Victoria's Secret podal výpověď poté, co značka najala první transgender modelku 6. srpna 2019 16:24

71letý Razek začal pracovat pro značku v roce 1983. Před pár dny podal výpověď poté, co značka začala historicky poprvé spolupracovat s transgender modelkou Valentinou Sampaio. Pro Victoria's Secret šlo o velmi překvapivý krok, který může pomoci při potřebném rebrandingu. K tomu se však ještě dostaneme.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kelsey Merritt (@kelseymerritt),

Zrušení letošní přehlídky Victoria's Secret

Nejočekávanější přehlídka roku Victoria's Secret Fashion Show se většinou konala na přelomu listopadu a prosince a modelky se na ni připravovaly několik měsíců dopředu. Šlo nepochybně o nejkrásnější přehlídku roku, která vzbuzovala zájem široké veřejnosti. Téměř dvacet let se vysílala v předvánočním čase prostřednictvím televizních stanic CBS a ABC.

Podle The Wall Street Journal sledovanost show začala postupně klesat od roku 2011, kdy dosáhla svého vrcholu. Ostatně, loňská přehlídka se konala 8. listopadu v New Yorku, ale oficiálně se vysílala až 2. prosince prostřednictvím televizní stanice ABC. Přehlídka dosáhla rekordně nízkých čísel sledovanosti. A není se čemu divit.

V současné digitální době je vysílání prostřednictvím televize několik týdnů po konání show velmi zastaralý formát. Záběry z přehlídky se postupně objevovaly na Instagramu nebo na YouTube. Vysílání přehlídky už dávno nevyhovuje současným požadavkům, což si uvědomilo i vedení značky.

V květnu se proto rozhodlo, že show se již nebude vysílat v televizi. Před pár dny jsme se dokonce dozvěděli, že Victoria's Secret Fashion Show bude tento rok zrušena. Neznamená to, že přehlídka bude zrušena navždy. Lidé z VS jen musí pozměnit tradiční koncept. Samotný šéf společnosti L Brands Les Wexner, která vlastní značku Victoria's Secret, řekl, že móda se vyvíjí, a tak se musí vyvíjet i show.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Victoria’s Secret Fan Page (@victoriassecretfshow),

Propojení značky se sexuálním predátorem Epsteinem

Jeffrey Epstein byl bohatý americký finančník. Jeho jméno ti možná nic neříká, ale kdysi šlo o velmi vlivného člověka s vazbami i na prezidenta Donalda Trumpa. V roce 2007 se na veřejnost poprvé dostaly zprávy, že zneužíval nezletilé dívky.

Epstein si za to odseděl 13 měsíců, během nichž mohl vycházet přes den z vězení a musel v něm trávit pouze noc. První kauza se nějak ututlala, ale později na povrch vyplavaly velmi znepokojivé informace. Finančník měl podle všeho dlouhá léta zneužívat nezletilé dívky ve svých nemovitostech v New Yorku a na Floridě.

Kromě toho byl obviněn z obchodování s lidmi. Epstein trval na své nevinně a prohlásil, že dívky se vším souhlasily a myslel si, že jim bylo více než 18 let. Po případném usvědčeni mohl strávit za mřížemi až 45 let. V sobotu jsme se však dozvěděli, že 66letý miliardář ve vězení podle všeho spáchal sebevraždu.

Jak jeho jméno souvisí se značkou spodního prádla? Epstein nikdy nepracoval pro Victoria's Secret nebo L Brands. Pravdou však je, že do značné míry ovlivňoval chod společnosti. Dvě dekády byl pravou rukou šéfa společnosti L Brands Lese Wexnera. Mimo jiné mu spravoval osobní finance, jak informuje The New York Times.

Domů
Sdílet
Diskuse