Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2019 20:29
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Apple varuje majitele iPhonů. Pokud si baterii nevyměníš u nich, čeká tě pozastavení několika funkcí

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Kalifornský gigant se chce „pomstít“ uživatelům, kteří si baterie nechávají vyměňovat v jiných servisech.

Pokud ses někdy setkal s tím, že bys opotřeboval baterii na iPhonu a její životnost by byla kritická, nově by sis měl dvakrát rozmyslet, kde si ji necháš vyměnit. Apple totiž žádá uživatele smartphonů s nakousnutým jablíčkem, aby dávali svá zařízení opravovat jen u autorizovaných poskytovatelů služeb a prodejců.

Jak informuje portál Engadget, kalifornský gigant zavedl novou aktualizaci softwaru, díky které dokáže identifikovat, zda byla baterie měněna u nich. Pokud nebude disponovat oficiálním autentifikačním klíčem, čeká tě nemilé varování.

Pokud si totiž baterii necháš vyměnit v servisech třetích stran nebo se dokonce rozhodneš opravit zařízení sám, po vstupu do nastavení telefonu se ti objeví zpráva v tomto znění: „Nepodařilo se ověřit, zda se v iPhonu nachází originální baterie Apple. Informace o kondici baterie nejsou dostupné.“

Pokud nevyměníš svou baterii u autorizovaných prodejců, tato funkce se ti už nezobrazí

Apple varuje majitele iPhonů. Pokud si baterii nevyměníš u nich, čeká tě pozastavení několika funkcí
Zdroj: Apple

Na problém poukázal jako první server iFixit, který tvrdí, že novinka se týká zejména nových modelů, a tedy iPhonů XR, XS a XS Max, které fungují na operačním systému iOS 12 či beta verzi iOS 13.

Domů
Sdílet
Diskuse