Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2019 11:39
Čas čtení 2:16
Oskar Almássy

Podfu(c)k s Bradem Pittem a Jasonem Stathamem je zábavnou gangsterkou plnou skvělých postav a šílených situací

Podfu(c)k s Bradem Pittem a Jasonem Stathamem je zábavnou gangsterkou plnou skvělých postav a šílených situací
Zdroj: X-Verleih
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I tento víkend pro tebe máme několik skvělých tipů.

Vítej u další části naší pravidelné sobotní rubriky Tipy na filmy. V ní ti opět doporučíme trojici projektů, kterým bys podle nás určitě měl dát šanci.

Oskar Almássy – Podfu(c)k (Snatch, 2000, režie: Guy Ritchie)

Guy Ritchie je režisérem s velmi specifickým rukopisem a stylem, což lze pozorovat již v jeho prvních celovečerních počinech. Ukázkovým příkladem je bezpochyby i skvělá krimi komedie Snatch, u zdejšího diváka známá také jako Podfu(c)k.

Její bláznivý a pořádně propletený příběh se soustředí na jeden obrovský diamant a velké množství různorodých postav, které se vzácným drahokamem přijdou chtě či nechtě do styku. A to je asi tak všechno, co o ději potřebuješ vědět. Důležité je, že Ritchie zde na poli necelých dvou hodin rozehrává úžasný žánrový mix s výborně napsanými i zahranými postavami a ještě lepšími hláškami.

Jde o jednu šílenou jízdu plnou nápadů, zvratů a občas přímo až absurdních situací, které se ti i díky nabitému obsazení velmi snadno dostanou pod kůži. Podfu(c)k je prostě parádní gangsterská klasika a rozhodně si zaslouží víc než jen jedno zhlédnutí. 9,5/10

Dominik Vetrák – Neon Genesis Evangelion (1995, režie: více lidí)

Pokud tě omrzelo Pacific Rim, ale rád by ses podíval na gigantické roboty bojující s neznámými tělesy ohrožujícími život na planetě, máme pro tebe skvělý tip. Neon Genesis Evangelion je už téměř 25leté anime, které si dosud drží status jednoho z nejlepších počinů ve svém oboru. Už v první epizodě se dozvíš, že neznámý Angels ohrožují Zemi a stihli způsobit katastrofální škody na planetě i na životech jejích organismů.

Po dlouhých letech se lidstvu podařilo vytvořit obrovské stroje, které je mají ochránit před budoucími útoky. Ty také dorazí a jedinou nadějí, jak Angels porazit, jsou 14letí studenti. Jen oni jsou vhodní pro pilotování robotů – Eva monster. Věci však nejsou ve skutečnosti takové, jak se na první pohled zdají. Tajemná organizace Nerv schovává tajemství o původu monster i svých robotů a na pozadí přežití lidstva se odehrávají mnohé jiné tajné experimenty.

Přičti si k tomu vynikající postavy, nápadité akční scény a množství originálních stylů nepřátel, s kterými se musí hrdinové vypořádat. Anime se však ve velkém zaměřuje i na lidské vztahy, výchovu dětí, jejich psychiku a vnímání světa. Postavy si hned oblíbíš, což pomůže ve sledování jejich útrap a psychického rozpoložení. Neon Genesis Evangelion obstojí jako vynikající anime i čtvrtstoletí po vydání a protože je na Netflixu, nemáš důvod ignorovat ho. Má jen 26 epizod s doprovodnými celovečeráky a já ti garantuji, že si to celé užiješ a spolkneš velmi rychle. 9/10

Dušan Šutarík – Ach, chlapče (Oh Boy, 2012, režie: Jan Ole Gerster)

Pokud máš rád pomalé, nezávislé filmy se svébytný poetikou, tak německé drama Ach, chlapče by ti rozhodně nemělo ujít. Režisér Jan Ole Gerster nám v něm ukáže jeden den ze života mladíka Nica (Tom Schilling). Ten zanechal školy, nepracuje a vlastně pořádně neví, co by měl se svým životem dělat a jak ho má vlastně žít.

Během dne zažije různé epizodické momentky, některé úsměvné, jiné méně, to vše v působivě natočeném černobílém hávu a se sympatickým soundtrackem. Výborný představitel hlavní role a uhrančivá atmosféra dostane každého milovníka podobných příběhů o inteligentních, ale ztracených mladých lidech, kteří zoufale hledají vlastní směrování životem. Minimalistický, ale emocionálně plný film. 8,5/10



Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů podle skutečných událostí
–  V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé kriminálni a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů a komedií Adama Sandlera
Domů
Sdílet
Diskuse