Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2019 18:16
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Neznámý zpěvák zažaloval Lady Gagu za krádež skladby Shallow, žádá miliony dolarů

HUDBA
Uložit Uložené

Právník populární zpěvačky tvrdí, že jde o pokus vydělat peníze jednoduchým způsobem.

Zpěvák jménem Steve Ronsen podle Dazed zažaloval zpěvačku Lady Gaga za to, že okopírovala melodii z jeho skladby Almost umístěné na SoundCloudu. Výsledkem má být podle něj úspěšný hit Shallow, který popová hvězda zpívala s Bradley Cooperem ve filmu A star is born. Ronsen tvrdí, že jeho písnička z roku 2012 využívá stejný základ not G, A, B.

Podle dostupných informací za autorem skladby Almost stojí i renomovaný profesor hudby, který našel mezi údajně podobnými písničkami stejné prvky v tempu, melodií a rytmice.

Ronsen žádá od zpěvačky a jejího týmu miliony dolarů, zatím však neznáme konkrétní částku. Odpovědět už stihl i právník Lady Gaga, který tvrdí, že se neznámý hudebník snaží vydělat snadné peníze, což považuje za nesprávné a hanebné.

Nejde o první případ, kdy byla Gaga žalovaná za kopírování hudby, před pár lety si práva nárokoval francouzský zpěvák – neúspěšně. Teprve nedávno jsme se zároveň dozvěděli o podobném případě týkajícím se Katy Perry, u které však soud rozhodl ve prospěch původního autora, což ji a vydavatelství stálo přibližně 3 miliony dolarů.

Doporučeno
Katy Perry svůj největší hit ukradla křesťanskému raperovi. Vydělala 41 milionů, původní autor dostane jen malou část Katy Perry svůj největší hit ukradla křesťanskému raperovi. Vydělala 41 milionů, původní autor dostane jen malou část 2. srpna 2019 15:42
Domů
Sdílet
Diskuse