Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2019 10:53
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Muž, který hajloval na Václaváku, vinu odmítá. Před soudním jednáním se posilnil pivem

ZAJÍMAVOSTI SPD
Uložit Uložené

Soud potvrdil předchozí rozsudek. Obžalovaný se proti němu odvolal.

Třiačtyřicetiletý Radek Mansfeld, který na demonstraci SPD Tomia Okamury v dubnu letošního ruku zdvihal pravici, vinu odmítá. Nešlo prý o hajlování, zdviženou rukou měl uklidňovat situaci mezi dvěma tábory demonstrantů.

Pondělní soudní jednání proběhlo poté, co obžalovaný podal vůči předchozímu rozsudku odpor. Soud ale dnes na veřejném jednání předchozí rozhodnutí potvrdil a muži uložil podmínku a pokutu ve výši 30 tisíc korun. Muž se na místě odvolal. O výsledku soudního jednání informoval server Novinky.cz.

Doporučeno
Muž dostal za hajlování na Václavském náměstí pokutu 30 tisíc a podmínku Muž dostal za hajlování na Václavském náměstí pokutu 30 tisíc a podmínku 13. června 2019 22:20

Za sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka, ze kterých byl uznán vinným, mu přitom hrozilo i tříleté vězení. Zatím odkráčel s půl roku dlouhým podmíněným trestem s odkladem na dva roky a s pokutou 30 tisíc. Pokud ji nezaplatí, trest mu bude prodloužen o 3 měsíce. 

K pondělnímu soudu dorazil v kanadách a s čepicí, kterou si sundal z hlavy až po výzvě soudkyně. Během jednání na konto své opilosti během demonstrace uvedl, že pije jako „každý normální Čech”. Dodal, že se dvěma pivy posilnil i před soudním jednáním

Doporučeno
Policie obvinila ženu, která v dubnu přišla na demonstraci SPD s řetízkem ověšeným svastikami Policie obvinila ženu, která v dubnu přišla na demonstraci SPD s řetízkem ověšeným svastikami 28. června 2019 13:31

„Nejsme nacisti, jsme vlastenci. Prostě chceme pořádek v České republice, aby tu byl klid. Nikdy jsem s neonacismem neměl nic společného, že poslouchám podobnou hudbu, nic neznamená,“ uvedl podle Mansfeld podle serveru Novinky.cz.

U soudu se řešil incident, který proběhl během demonstrace „proti diktátu Evropské unie“, kterou svolala na 25. dubna na Václavské náměstí SPD. Radek Mansfeld byl během demonstrace reportéry časopisu Reflex zachycen na krátkém videu se zdviženou pravicí. Kromě něj tehdy na Václaváku demonstrovala i žena s přívěšky ve tvaru hákových křížů na krku. Ta také čelí obvinění.

Domů
Sdílet
Diskuse