Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2019 7:44
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Neonacisté provádějí okultní rituály na historických památkách. Chtějí je prý získat zpět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na některých historických místech měly být dokonce do stromů vyřezány hákové kříže.

V anglickém nemetropolitním hrabství Oxfordshire museli zvýšit hlídky poté, co se zjistilo, že na historických památkách v oblasti provádějí místní neonacisté a extremistické pravicové skupiny okultní rituály

Podle investigativy britského deníku The Daily Telegraph byla pro tajná neonacistická setkání použita hrobka z doby kamenné s názvem Wayland's Smithy. Na tomto místě byly zvýšeny hlídky i podle řídícího orgánu chráněných území The National Trust. Do některých stromů v této oblasti měly být dokonce vyřezány hákové kříže.

Zlověstné obřady zahrnující neonacistické vlajky a hořící pochodně měly být součástí plánu získat zpět starodávná místa. Organizace National Trust, která chrání kulturní památky, uvedla, že si je vědoma, že se takové rituály odehrávají na historických místech.

Neonacisti vykonávajú okultné rituály na historických pamiatkach. Chcú ich vraj získať späť
Neonacisti vykonávajú okultné rituály na historických pamiatkach. Chcú ich vraj získať späť Zdroj: Wikimedia/Msemmett

Rituály neonacistů měly odehrávat také u kamenného památníku Avebury ze stejného období, který je navíc zapsán ve světovém dědictví UNESCO. „Bezpečnost a radost návštěvníků, zaměstnanců či dobrovolníků je naší nejvyšší prioritou,“ řekla pro BBC mluvčí pro anglické dědictví.

„Chceme, aby se všichni návštěvníci cítili vítáni, ale v žádném případě neomlouváme a ani nepodporujeme žádné nezákonné činnosti, odehrávající se na historických památkách,“ doplňuje mluvčí.

Nadále chtějí monitorovat oblasti s památkami a posílat tam policejní hlídky v případě, že by se tam konaly nezákonné rituály či jakékoliv projevy urážlivého a neuctivého chování.

Domů
Sdílet
Diskuse